SEGRE

ESQUÍ ALPÍ CAMPIONAT D'ESPANYA

Tres medalles per al CAEI a la clausura de l'Estatal d'Espot

Bargalló va ser campiona i Clara López i Aingeru Garay es van endur el bronze

Júlia Bargalló, durant l’actuació ahir al supergegant que tancava el campionat a Espot.

Júlia Bargalló, durant l’actuació ahir al supergegant que tancava el campionat a Espot.PHOTOSET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Campionats d’Espanya absoluts d’esquí alpí es van clausurar aquest diumenge a l’estació lleidatana d’Espot amb protagonisme estel·lar dels esquiadors del CAEI aranès, que van acaparar la meitat dels podis del supergegant. Júlia Bargalló va aconseguir el títol de campiona d’Espanya i els seus companys Clara López i Aingueru Garay van aconseguir la medalla de bronze. Bargalló es va imposar amb un temps total en una mànega de 47:36 a Núria Pau, de la Molina, que va marcar 47:83. D’aquesta manera, es van invertir les dos primeres places respecte al gegant de dissabte, ja que la vencedora va resultar Pau i Bargalló va ser segona. Interessant duel entre les dos esquiadores de l’equip estatal, mentre que la tercera plaça la va assolir Clara López amb un crono final de 48:01. A la quarta posició es va classificar una altra representant del CAEI, Miren Miquel, que divendres va conquerir el títol estatal a l’eslàlom.

La nova campiona d’Espanya de super-G acumula dos ors en nacionals, ja que la temporada passada es va imposar en el gegant disputat a Formigal. “Per fi he pogut aconseguir el títol. Realment s’ha notat la meua dedicació més gran a les disciplines de velocitat amb una evolució molt positiva que m’ha portat a puntuar en proves de descens de Copa d’Europa”, va dir la barcelonina establerta a la Val d’Aran, que va qualificar la seua temporada de “molt positiva, amb objectius acomplerts al puntuar en Copa d’Europa i estar entre les 150 en descens i entre les 200 millors del món en dos modalitats més. Aquest Campionat d’Espanya és la cirereta”, va afirmar.

A la categoria masculina, el títol estatal va ser per a Albert Ortega, de la Molina, que va marcar un crono de 45:74, superant el basc Juan del Campo, que es va quedar en 45:89, mentre que el tercer calaix del podi va ser per a un altre esquiador del País Basc, Aingeru Garay, també establert a la Val d’Aran i pertanyent al CAEI, que va marcar un registre de 46:20.

A la classificació combinada de totes les disciplines, Núria Pau va guanyar en dones, seguida de Miren Miquel i Júlia Bargalló, mentre que en nois es va imposar Quim Salarich, al davant d’Aingeru Garay i Ricard Ortega.

tracking