SEGRE

FUTBOL ÒBITS

Adéu a 'O Rei' Antoni Palau

Mor als 53 anys d’un infart un altre mite de la UE Lleida, el que més temps va vestir la samarreta blava amb 15 temporades, sols un mes després d’Emili || Es va sentir indisposat a mitja tarda

Antoni Palau, amb la samarreta del seu número preferit, el 7, amb el qual cavalcava la banda com ningú.

Antoni Palau, amb la samarreta del seu número preferit, el 7, amb el qual cavalcava la banda com ningú.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exfutbolista Antoni Palau, un dels jugadors mítics de la història de la UE Lleida, va morir ahir a la tarda a la seua localitat natal de Torrefarrera als 53 anys víctima d’un infart. A mitja tarda es va sentir indisposat a la seu de l’empresa on treballava i va demanar als seus companys que el portessin a un hospital a Lleida. Una ambulància del SEM es va presentar al lloc de seguida per provar de reanimar-lo, però tots els esforços van ser en va. La mort de Palau arriba tot just un mes després de la d’Emili Vicente i d’Antonio Ñaca Llorente, dos mites històrics més del club blau.

Palau va ser juntament amb el seu gran amic Miguel Rubio un dels líders de l’equip que va ascendir a Primera Divisió la temporada 92-93 amb Mané d’entrenador i va ser el futbolista que més temporades (15) va jugar amb la samarreta blava, entre els anys 1981 i 1996. Després de la seua retirada del futbol, encara que treballava ja abans de penjar les botes en un despatx d’arquitectura, va fer tasques d’entrenador fent fins i tot de coordinador de la base de la UE Lleida. De la seua època de tècnic és recordat, sobretot, el seu pas pel Benavent, que va arribar a assolir la Tercera Divisió, on formava tàndem amb un altre exjugador blau, Mauro Ravnic. Després a l’Ascó, que va prendre el relleu del Benavent, va repetir funcions amb Miguel Rubio. Jugador molt estimat per l’afició pel seu carisma i simpatia i per ser de casa, tenia diversos sobrenoms afectuosos, el principal dels quals “O Rei” igual que el sobrenom amb què es coneix el mític Pelé. Fins i tot li va dedicar una cançó la banda lleidatana Moniatos Team Band amb el títol O Rei Palau i un subtítol, Lo tractor de Torrefarrera, que era l’altre sobrenom més popular amb què se’l coneixia.

Era un dels jugadors més estimats per l’afició. Va pujar a Primera i tot just va poder jugar per una lesió

A l’espera que se li practiqui avui l’autòpsia, el funeral tindrà lloc probablement demà al matí, encara que a l’hora de tancar aquesta edició no se’n coneixia l’horari. Va arribar a la màxima categoria amb el club de la seua vida i, tanmateix, amb prou feines va poder jugar sis partits a Primera al lesionar-se de gravetat a Anoeta. D’aquesta desgràcia extreia ell la seua millor anècdota. Explicava que durant l’estada a la clínica van passar un reportatge per televisió en el qual se’l veia en pijama. L’endemà va rebre una curiosa trucada des de la seu d’una firma catalana de pijames en què el felicitaven per fer “publicitat” de les seues peces. A continuació li van demanar l’adreça i al cap d’uns dies li van enviar tots els models de la marca.

ANTONI PALAU VILA Edat: 53 anys. Lloc de naixement: Torrefarrera, 4 de setembre del 1963. Rècord amb el Lleida: Va ser el jugador que més temporades ha vestit la samarreta del Lleida, amb un total de 15, des de l’any  1981 fins al 1996. I el segon amb més partits jugats després del seu gran amic Miguel Rubio, que en va disputar més de 500. z Palau i Rubio es van retirar el mateix any, el 1996. En una entrevista publicada per SEGRE , Palau deia que “tardarà el club a trobar dos jugadors que sentin tant els colors com nosaltres dos”. I una altra frase que pren plena actualitat. “Pocs es recorden ara de quan l’objectiu del Lleida era estar entre els deu primers de 2a B”.

A TWITTER

Antoni Palau

Antoni PalauSEGRE

Antoni Palau

Antoni PalauSEGRE

Antoni Palau

Antoni Palau

Antoni Palau

Antoni PalauSEGRE

Antoni Palau

Antoni PalauSEGRE

tracking