SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Un pivot ACB per al Força Lleida

El club tanca amb l’UCAM Múrcia la cessió fins a finals de temporada de Julen Olaizola || Avui s’entrenarà amb l’equip i ja podria debutar diumenge que ve a la pista del Sammic

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Julen Olaizola, un pivot de 2,04 metres d’altura i que d’aquí a dos setmanes complirà 25 anys, reforçarà el joc interior de l’Actel Força Lleida fins a finals de temporada, després de l’acord de cessió assolit amb l’UCAM Múrcia. El donostiarra va arribar ahir a Lleida i avui passarà revisió mèdica abans de ser presentat oficialment i exercitar-se per primera vegada sota les ordres de Borja Comenge, que ja el tindrà a la seua disposició per al vital partit de diumenge que ve a la pista del Sammic de Guipúscoa.

Olaizola, nascut a Sant Sebastià, es va formar al planter del Reial Madrid, de manera que va arribar a ser subcampió d’Espanya cadet i fins i tot, l’últim any júnior, va jugar a l’equip d’EBA. Després va tornar a la seua ciutat natal per jugar al Lan Mobel de la LEB Plata, arribant a disputar aquell mateix any sis partits a l’ACB amb el Gipuzkoa, club en el qual va estar cinc campanyes, si bé en l’arrancada de l’última, amb el conjunt ja a la LEB Or, va ser fitxat pel Múrcia per suplir la marxa d’un ex del Força Lleida, Víctor Arteaga, a l’Estudiantes. El donostiarra compta també amb una àmplia trajectòria en les categories inferiors de la selecció espanyola, aconseguint fins i tot quatre medalles en Europeus: dos d’or, un amb la selecció sub-16 a Kaunas 2009 i un altre amb la sub-18 a Wroclaw 2011, i dos bronzes amb la sub-20, a Eslovènia 2012 i Tallinn 2013.

Va jugar quatre temporades completes al Gipuzkoa i ara complia la segona al club murcià

A mitjans de la campanya passada es va fer una lesió al genoll dret (ruptura del menisc extern i una lesió del cartílag del compartiment extern) que el va deixar inactiu fins a la present, en la qual no ha entrat gaire en els plans d’Ibon Navarro, que només l’ha alineat en quatre partits. Confirmada la recuperació de José Ángel Antelo, que s’havia trencat el tendó d’Aquil·les a la pretemporada, i la tornada al treball de passadaítor Faverani, el protagonisme d’Olaizola a l’equip s’havia reduït a la mínima expressió, per la qual cosa el Múrcia ha optat per cedir-lo.

Comenge destaca la polivalència i “la gana” amb què arriba a Lleida

Borja Comenge es va mostrar satisfet de la incorporació de Julen Olaizola, del qual va destacar la polivalència i les ganes de jugar. “És un jugador que vindrà amb molta gana, capaç de jugar tant de 4 com de 5, que vol aprofitar l’oportunitat per sentir-se de nou jugador després de la lesió que li va tallar la progressió. Ens obrirà el ventall tàctic gràcies a la seua polivalència”, va assenyalar el tècnic, que no dubta de la ràpida integració. “Físicament vull pensar que s’adaptarà ràpidament al nostre estil de joc perquè li va bé, i no crec que hàgim de canviar gaire els nostres conceptes defensius. Té energia, rebot i és interessant que hagi preferit fer un pas enrere quant a categoria de venir a la LEB Or i no conformar-se a seguir en una dinàmica d’ACB només per entrenar-se”, va indicar. El Força Lleida assumirà una part de la fitxa, que no ha estat revelada, i la resta la continuarà suportant el Múrcia.

Julen Olaizola, el dia de la presentació com a jugador de l’UCAM Múrcia la temporada passada.

Julen Olaizola, el dia de la presentació com a jugador de l’UCAM Múrcia la temporada passada.LA OPINIÓN DE MURCIA

tracking