SEGRE

DEPORTES_LUNES

Vettel es referma en el liderat

El de Ferrari torna a guanyar la partida a Hamilton, que va acabar tercer darrere de Bottas || Alonso va ser setè després d’un mal dissabte mentre que Sainz es va quedar a les portes de puntuar

Sebastian Vettel celebra el triomf al circuit de Bahrain amb un dels seus mecànics ahir després de la carrera.

Sebastian Vettel celebra el triomf al circuit de Bahrain amb un dels seus mecànics ahir després de la carrera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) es va emportar novament la victòria a Bahrain (Qatar) en el segon Gran Premi de la temporada i en la seua cursa número 200, tornant a guanyar la batalla al britànic Lewis Hamilton (Mercedes), tercer, i amb el finlandès Valtteri Bottas segon. A més, els espanyols Fernando Alonso (McLaren) i Carlos Sainz (Renault) van quedar setè i onzè, respectivament.

Ferrari, que va començar amb els seus dos cotxes en les primeres posicions de la graella, va tornar a regnar en el segon circuit de la temporada, però amb la mala notícia de l’abandó del finlandès Kimi Raikkonen que va tenir un accident en la seua segona parada als boxs, després d’atropellar un dels mecànics.

Kimi Raikkonen va haver d’abandonar a l’atropellar un dels seus mecànics en la segona parada als boxs

A diferència de Melbourne, l’estratègia aquesta vegada va estar del costat dels de Mercedes, que van sorprendre amb una carrera a una sola parada per als seus dos cotxes. Abans, una bona sortida ja els va posar les coses de cara. Bottas va donar el primer cop superant Kimi Raikkonen a la primera volta, mentre que Hamilton, que va sortir escopetejat, es va col·locar sisè en tan sols cinc girs. L’anglès es va servir de la superioritat del seu Mercedes W09 per posar-se ràpidament en la lluita pel podi.

Amb els dos Mercedes ja en plena lluita per les primeres places, l’escuderia alemanya va revolucionar la carrera des dels boxs. Bottas, en la volta 23, i Hamilton en la 31, van col·locar pneumàtic mitjà i es van dirigir a la caça de Ferrari, ja amb Raikkonen fora de combat i amb un Vettel que es va veure obligat a serrar les dents amb uns pneumàtics tous, que va aguantar ni més ni menys que 39 voltes, perquè sabia que si entrava en boxs perdria el liderat. Bottas va arribar a ser en zona de DRS de l’alemany en unes últimes voltes d’infart, però el de Ferrari va aguantar els atacs per sumar la segona victòria de la temporada.

Més enrere, també va ser remarcable la quarta posició de Pierre Gasly, amb Toro Rosso, aquest any equipat amb motors Honda, un resultat impensable per als propulsors nipons en els tres últims cursos amb el McLaren, de Fernando Alonso.

Precisament l’asturià va aconseguir salvar també un mal dissabte, en què només va poder ser el 13 en els entrenaments classificatoris, aconseguint una bona setena posició. El de McLaren havia de realitzar una bona sortida si volia tenir alguna opció de puntuar, i així ho va fer. El d’Oviedo va guanyar 4 posicions en els primers revolts i es va veure beneficiat per l’abandó de Daniel Ricciado en la segona volta. Més tard, amb Raikkonen fora, va avançar fins a la setena plaça i va començar una persecució a Hülkenberg en una lluita per la sisena posició que es va allargar fins als últims girs. Carlos Sainz es va quedar a les portes de puntuar i va ser onzè. El madrileny va perdre tres posicions a la sortida i es va col·locar el 13. Tanmateix, Sainz no es va rendir i va remuntar fins a la desena plaça, però el desgast del pneumàtic en les últimes voltes el va obligar a afluixar i va acabar perdent la desena posició davant d’Ocon.

Sebastian Vettel celebra el triomf al circuit de Bahrain amb un dels seus mecànics ahir després de la carrera.

Sebastian Vettel celebra el triomf al circuit de Bahrain amb un dels seus mecànics ahir després de la carrera.EFE

tracking