SEGRE

ATLETISME REPTES

Dos lleidatans pugen un 'Everest' a la Noguera

Núria Codina i Enric Sabaté ascendeixen 15 vegades a l’ermita de Montalegre per acumular el desnivell positiu de 8.848 m || En tres dies

Núria Codina, Enric Sabaté, familiars i amics dalt de l’ermita després de culminar el repte.

Núria Codina, Enric Sabaté, familiars i amics dalt de l’ermita després de culminar el repte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos atletes lleidatans, Núria Codina i Enric Sabaté, van aconseguir el 2 de setembre passat culminar el que es denomina un Everesting pujant i baixant quinze vegades a l’ermita de Montalegre, situada entre Sant Llorenç de Montgai i Vilanova de la Sal, a la Noguera. Les regles són simples en aquesta pràctica esportiva, que s’ha posat de moda arreu del món i que per primera vegada va denominar com a Everesting George Mallory, nét del mític alpinista del mateix nom. Es tracta d’acumular, en una sola sessió, el desnivell positiu de la muntanya Everest: 8.848 metres. Val qualsevol costa, bé sigui un port de tercera, de categoria especial o una rampa. Només cal pujar les vegades que sigui necessari –fins a sumar el desnivell– per la ruta elegida i baixar pel mateix vessant. No val anar d’un port a l’altre o dissenyar un recorregut en bucle. Un se’n pot anar sol o acompanyat, amb bicicleta o a peu, com en el cas de Codina i Sabaté. En l’Everesting Run s’han registrat, de moment, dotze casos repartits en cinc països. Amb bicicleta n’hi ha molts més, 2.283 reptes aconseguits en setanta-tres països.

La Núria i l’Enric van iniciar el desafiament el 31 d’agost, divendres, a les sis de la tarda des del pàrquing d’un restaurant de Sant Llorenç de Montgai i el van culminar el diumenge 2 de setembre després de 40 hores i 45 minuts, seguint sempre el recorregut de pujada i baixada a l’ermita pels senders de Corralets. “El temps estimat entre pujada i baixada era per sota de les dos hores a l’inici, però a les tres últimes ens atansàvem a les tres hores, ja que feia molta calor combinada amb molta humitat. Vam acabar amb els peus plens d’ampolles i les últimes baixades es van fer llargues i eternes”, assenyala Núria Codina.

És un desafiament que es pot fer sol o acompanyat, en bici o a peu, amb difusió en 73 països

La distància completa que van recórrer va ser de 127,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 9.101 metres i 18.202 metres de desnivell acumulat. La Núria diu que van triar intentar el repte durant aquestes dates perquè “coincidien amb l’Ultra Trail del Mont Blanc, a Chamonix, que jo vaig córrer l’any passat i em va semblar una bona manera de recordar-ho”. Familiars, amics, companys de l’Associació Esportiva Trotallunàtics i del club Pedala.cat, al qual pertanyen aquests dos esportistes, els van acompanyar en aquest singular desafiament.

tracking