SEGRE

HOQUEI INTERNACIONAL

Nou repte històric

El Lleida Llista debuta avui a la Copa Intercontinental davant del Porto (19.00) amb la màxima “il·lusió i ambició” || L’altra semifinal la juguen el Barcelona i l’amfitrió, el Barcelos portuguès

La plantilla del Lleida Llista participa per primera vegada en la Copa Intercontinental.

La plantilla del Lleida Llista participa per primera vegada en la Copa Intercontinental.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista escriurà avui una nova pàgina per a la història del club. Participa per primera vegada en la Copa Intercontinental, competició que disputen els dos finalistes de la màxima competició continental, l’Eurolliga, i els dos de la Copa CERS. El Llista afronta aquest nou repte històric com a campió d’aquesta última competició i s’enfrontarà avui en la primera semifinal amb el Porto (19.00), subcampió de l’Eurolliga. L’altra la jugaran a les 22.00 el campió continental, el FC Barcelona, amb l’amfitrió i finalista de la CERS, el Barcelos portuguès. Aquest és el segon any que la Copa Intercontinental es disputa amb aquest format de Final Four, ja que fins ara es jugava a doble partit d’anada i tornada entre els dos campions de les competicions europees.

El Lleida Llista afronta la competició sabent que no és el favorit, encara que aquest fet no inquieta l’entrenador de l’equip, Albert Folguera. “Molts pensaran que som els outsiders, però això ja em va bé”, explica. “No tenim el nom que tenen els nostres rivals, però amb aquestes armes també jugarem. A un partit no seria la primera vegada que un equip que no és el millor es posa a la final.”

Albert Folguera destaca que “des de fa un any sortim a disputar tots els partits i som valents”

El desplaçament costa al Llista 6.000 euros, que l’entitat completa amb recursos propis

Folguera admet que participar en la Copa Intercontinental genera a l’equip “una il·lusió tremenda” i afegeix que “es nota a l’ambient i per com han entrenat aquesta setmana, que hi ha un plus. Els jugadors tenen moltes ganes de jugar aquesta competició”.

El tècnic explica que “l’afrontem com la semifinal de la Lliga Catalana. Només vam preparar el primer partit i si diumenge estem en la final ja la prepararem al matí. Coneixem tant el Barcelona com el Barcelos. Estar allà ja és un luxe i l’objectiu és donar el màxim per fer-ho el millor possible”.

Destaca que “des de fa un any la mentalitat és la de sortir a disputar tots els partits, sense vergonya, sense por, amb responsabilitat i sent valents”. Per això assegura que “si al final perdem com a la final de la Lliga Catalana, amb un gol de falta directa en la pròrroga davant d’un equip que té més qualitat... davant d’això no hi pots fer res. El que no accepto és una derrota sense haver donat el cent per cent”.

Del rival d’avui diu que “és un equipàs, amb set jugadors top. Per a mi, el Porto és el segon millor equip i només el Barça està davant seu. Però insisteixo que l’objectiu és competir fins al final”.

El club reuneix 1.323 euros a la campanya de captació El desplaçament i l’estada a Barcelos costen al Lleida Llista uns 6.000 euros. La intenció de l’entitat lleidatana era sufragar aquesta despesa amb la campanya que va obrir fa unes setmanes, titulada #AmbTuHoAconseguirem, encara que finalment aquesta amb prou feines li permet cobrir una tercera part de la despesa. La quantitat recaptada ascendia ahir a 1.323 €, segons fonts del club, per la qual cosa la resta dels diners els cobriran amb recursos propis. La campanya de captació de recursos per part dels aficionats es mantindrà oberta, mentre el club continua treballant en el projecte d’aconseguir trenta empreses que aportin cada una 2.000 euros, amb l’objectiu de suplir l’absència d’un patrocinador principal.

tracking