SEGRE

DEPORTES

Brasil, amb Coutinho i Arthur, derrota Perú i conquista la Copa Amèrica

Coutinho celebra un dels gols que va marcar ahir Brasil a la final en què va derrotar Perú.

Coutinho celebra un dels gols que va marcar ahir Brasil a la final en què va derrotar Perú.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció brasilera més pràctica, la que aprofita les ocasions mentre protegeix la seua porteria, es va adjudicar ahir la Copa Amèrica amb una victòria per 3-1 davant de Perú que, després d’assolir la seua primera final en 44 anys, va perdre víctima d’errors individuals.

Brasil, amb poc joc, va conquerir davant del seu públic la seua novena Copa Amèrica, un trofeu que no guanyava des del 2007, quan va vèncer a la final Argentina per 3-0.

Amb bons jugadors, però poques estrelles, Brasil ha arribat fins on volia. Torna a sentir-se campió i es veu capaç de recuperar l’atenció d’una afició que, tret dels estadis on va jugar, ha mirat de reüll la Canarinha, cansada de decepcions. Els blaugranes Coutinho i Arthur van ser titulars. Amb Tite a la banqueta i sense Neymar al camp, el jogo bonito és un record de romàntics. Casemiro és el seu jugador emblema –amb ell al camp mai ha perdut Tite– i el sentit col·lectiu s’imposa a la ginga. Una mica de Coutinho, massa intermitent, algun gest de Gabriel Jesus i les carreres d’Everton Cebolinha, convertit en l’heroi de l’afició, són totes les alegries que es permet aquesta Canarinha.

Perú, al contrari, encara creu en la possessió i, per això, a Maracaná, en la seua primera final en gairebé mig segle, va sortir a buscar el rival. Però també és un equip innocent que va acabar cedint davant d’un Brasil pràctic.

tracking