SEGRE

DEPORTES_LUNES

El Lleida és líder en solitari

La punxada de l’Andorra davant de l’Oriola deixa els de Molo sols al capdavant de la classificació || Suma 7 partits invicte, no ha perdut fora de casa i ha encaixat només dos gols en cinc jornades

Els jugadors del Lleida celebren un dels gols que li van donar dissabte la victòria davant del Vila-real B.

Els jugadors del Lleida celebren un dels gols que li van donar dissabte la victòria davant del Vila-real B.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu ja és líder en solitari del seu grup a Segona B. Abans de començar la jornada hi havia un triple empat a 17 punts en la primera posició entre l’Andorra, el Vila-real B i el Lleida.

Després de la gran victòria dels de Molo dissabte al camp del filial castellonenc, un dels més complicats del grup, i de la punxada de l’Andorra ahir a Crevillent davant de l’Oriola (1-1), el triple empat va quedar enrere i el conjunt lleidatà com a únic líder.

El Lleida, amb vint punts, avantatja en dos l’Andorra i el Sabadell, segon i tercer, i en tres el Castelló, que tanca la zona de promoció amb els mateixos que el Vila-real B, que és cinquè. Però és que, a més, els de Molo són l’equip més en forma de la Lliga: és l’únic equip que en les últimes quatre jornades ha aconseguit tres victòries.

Les raons del bon moment del Lleida són múltiples, però sens dubte es pot destacar el fet que l’equip hagi encadenat set partits invicte –només ha perdut un partit, l’1 de setembre en la jornada 2 contra la Nucia–. Això no passava des de feia exactament una temporada, en la jornada 9 de la temporada passada.

A més, el Lleida encara no ha perdut fora de casa i, de cinc sortides, n’ha guanyat tres –València Mestalla, Olot i Vila-real B–. El triomf al Mini Estadi va suposar engrossir una estadística a nivell històric en aquest sentit: feia quinze anys que no s’aconseguien tres victòries en els cinc primers partits fora de casa. L’última vegada va ser la temporada 2004-05 –de fet, aquell any van ser quatre.

Però és que encara n’hi ha més. En els últims cinc partits, el Lleida només ha encaixat dos gols i un en els últims quatre. En aquest aspecte, el Lleida és el segon equip menys golejat del grup amb 6 gols encaixats, només superat per l’Andorra, amb 5, i empatat amb el Sabadell i el Castelló.

A més, els dos gols d’Eder van significar el primer doblet d’un jugador del Lleida des del 22 de desembre del 2018, quan ho va aconseguir Juanto, ara al Còrdova.

En un altre ordre de coses, el Lleida està pendent d’Álex Felip, lesionat davant del Vila-real B i al qual es realitzaran proves. No obstant, de cara al xoc contra l’Atlètic Llevant al Camp d’Esports, diumenge a les 17.00, Molo ja podria recuperar Adri León.

Val a destacar que l’equip no era líder des de la jornada 18 de la temporada passada, en la qual va mantenir aquesta condició cinc jornades, des de la 14. Els blaus no eren líders en la jornada 9 des de la 2014-15.

tracking