SEGRE

DEPORTES_LUNES

Vilarrubla estrena el palmarès a Tòquio

Guanya en C1 la prova inaugural del canal olímpic nipó

Núria Vilarrubla, ahir amb la medalla i el trofeu de guanyadora.

Núria Vilarrubla, ahir amb la medalla i el trofeu de guanyadora.RFEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Núria Vilarrubla va ser ahir una de les primeres guanyadores al canal que l’any que ve acollirà la competició d’eslàlom dels Jocs Olímpics de Tòquio, a l’imposar-se en la categoria C1 de la Copa NHK. A més de Vilarrubla, que fa unes setmana a la Seu d’Urgell es va alçar amb el subcampionat mundial per equips de C1, al costat de Klara Olazabal i Ainhoa Lameiro, la representació estatal a la capital japonesa va comptar també amb la urgellenca Maialen Chourraut, que tan sols va poder ser vintena en K1, quedant-se fora de la final. Per la seua part, el segovià David Llorente, subcampió mundial de K1 a la Seu, va ser sisè en caiac i el basc Ander Elosegi, desè en canoa.

El seleccionador estatal d’eslàlom, el lleidatà Guille Díez-Canedo, va explicar que el canal que acollirà la competició de la modalitat d’eslàlom en els Jocs del 2020 és “molt semblant visualment” al traçat de Rio 2016.

“Les sensacions dins de l’aigua les he notat diferents. És més agradable que el dels anteriors Jocs, malgrat que els moviments encara són una mica desordenats, la qual cosa fa que en ocasions sigui difícil desplaçar-se bé. Probablement millori molt fins als Jocs”, va puntualitzar. Díez-Canedo va apuntar que “ara comença un procés de configuració per aconseguir un recorregut agradable per al palista i més vistós per als espectadors”.

Espanya va assegurar en el Mundial de la Seu la classificació per a Tòquio 2020 a les quatre proves olímpiques, en les quals ja té confirmada la presència de la campiona olímpica Chourraut en K1 i d’Elosegi en C1, mentre que en K1 masculí pugnen per la plaça Llorente i Joan Crespo i en C1 femení aspiren Núria Vilarrubla i Klara Olazabal.

tracking