SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

La Marató més solidària

Agafa el relleu de l’Ultra Trail Terres de Lleida per recaptar fons per a estudi del Trastorn Límit de la Personalitat || S’hi esperen 350 participants

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marató Terres de Lleida (MTDL) agafa aquest any el relleu de l’Ultra Trail, que va deixar de celebrar-se l’any passat, amb una segona edició prevista per a aquest dissabte amb tres recorreguts diferents i un gran objectiu: recaptar fons per a la investigació del Trastorn Límit de la Personalitat, una malaltia mental que afecta, segons els responsables de l’estudi, entre un 2 i un 4 per cent de la població.

Dos euros de la inscripció dels participants en les dos carreres i els deu de la marxa aniran destinats a aquests estudis que dirigeix el doctor Josep Pifarré, així com a la teràpia, basada en el medi natural, que té com a finalitat facilitar els instruments perquè aquestes persones afectades puguin tirar endavant en el seu dia a dia i puguin controlar les seues emocions i pensaments.

El Monestir de les Avellanes serà el centre neuràlgic de la competició, on confluiran tant la sortida com l’arribada de les tres distàncies. La primera a sortir, a les 8.00, serà la Marató, de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de més de 2.300 metres, un recorregut que s’intentarà homologar per acollir en el futur un Campionat de Catalunya. El seguirà una hora més tard la marxa, de deu quilòmetres. Finalment, la Mitja Marató, de 21 quilòmetres i un desnivell superior al miler de metres, arrancarà a les 10 del matí. També estava hi havia una Vertical Nocturna per a divendres, però s’ha hagut de cancel·lar per la falta de participants. Actualment la marxa s’acosta a les 200 inscripcions i les dos carreres s’atansen a les 150.

La prova atlètica es va presentar ahir a la Diputació, que hi dóna suport.

La prova atlètica es va presentar ahir a la Diputació, que hi dóna suport.

tracking