Kroos salva Zidane

Un gol de l’alemany va donar al Madrid una victòria al camp del Galatasaray que aporta tranquil·litat al qüestionat tècnic || Courtois va ser un dels destacats

Kroos celebra el gol que va donar la victòria al Reial Madrid, ahir a Istanbul.

Kroos celebra el gol que va donar la victòria al Reial Madrid, ahir a Istanbul.EFE

L’alemany Toni Kroos va mastegar el gol que va donar la victòria ahir al Reial Madrid a Istanbul i que salva, per ara, el cap del qüestionat Zinedine Zidane. L’equip blanc va firmar un triomf balsàmic a l’Ali Sami Yen (0-1), amb clara superioritat en imatge sobre el Galatasaray, però no al marcador per la seua falta d’encert en la rematada, i va conquerir un triomf a la Lliga de Campions vuit mesos després gràcies a la diana de Kroos amb què recupera la calma i Courtois.

Estava obligat a millorar la imatge i va complir a l’Ali Sami Yen. El de Turquia era un partit decisiu per posar una mica de llum al pèssim inici en la fase de grups i el va vèncer amb solvència, reforçant imatges danyades. La de Zinedine Zidane especialment, i la de Courtois, a la fi decisiu. Arribava a Istanbul amb un punt, motiu pel qual una derrota hauria compromès el pas a vuitens, que ara el Madrid torna a tenir de cara. Això sí, lluny del PSG.

madrid

Un cop de cap d’Álvaro Morata al minut 77, al cap de set minuts d’entrar al terreny de joc, va sorgir al rescat de l’Atlètic de Madrid, inofensiu, irreconeixible, deprimit i al tall de la decepció de l’empat contra el Bayer Leverkusen (1-0), però guanyador a l’espera d’una reacció encara pendent en el joc.

La victòria el manté al camí dels vuitens de final de la Lliga de Campions, amb set punts a l’equador de la fase de grups, i restitueix la confiança i el crèdit a casa de l’equip blanc-i-roig, capaç de vèncer un duel que apuntava tant sí com no a l’empat a res.

L’Atlètic no va jugar el partit que volia. I això és un problema per a un bloc que predisposa tant cada moviment, cada acció o cada sector. Ni va manejar la pilota, ni els espais, ni el control del duel com pretenia, exigit massa vegades per córrer enrere, pel contraatac tan explícit del seu oponent. Però Morata va firmar una acció guanyadora.