SEGRE

BÀSQUET EUROCUP

L'Euro Cadí, a examen

Després de debutar amb derrota a Landes rep avui el Miskolc hongarès en el primer partit europeu a la Seu d’Urgell || Les urgellenques intentaran trencar una ratxa de tres derrotes seguides

Bernat Canut va dirigir ahir l’últim entrenament abans de l’estrena europea al Palau d’Esports.

Bernat Canut va dirigir ahir l’últim entrenament abans de l’estrena europea al Palau d’Esports.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Seu d’Urgell, acostumada des de fa dècades a allotjar grans esdeveniments en piragüisme, com Jocs Olímpics, Mundials i Copes del Món, s’estrena aquesta tarda (20.00) en una competició europea de bàsquet, l’Eurocup Women, en la qual el Cadí buscarà la primera victòria de la història després de perdre en el debut a la pista del Landes francès (65-60). Les de Bernat Canut es veuran les cares amb les hongareses de l’Aluinvent DVTK Miskolc, actualment segon a la seua Lliga i líder del grup de l’Eurocup, després de vèncer clarament la primera jornada el PEAC-Pecs (75-47), també d’Hongria. El Cadí no arriba a la cita en el seu millor moment, ja que ha encadenat tres derrotes, aquesta contra el Landes i les dos de Lliga amb Perfumerías Avenida i Gernika per marcadors molt voluminosos. Malgrat això, Canut advoca per girar full i no mirar enrere.

“Hem de ser capaços de posar una paret entre partit i partit, aprendre dels errors i ser més competitius. A partir d’aquí, ni sobreexcitar-nos quan guanyem tres partits seguits ni enfonsar-nos quan en perdem tres. Són dinàmiques que anirem veient durant la temporada, per això hem de tocar amb els peus a terra i no dependre dels resultats sinó de les sensacions que tinguem”, va afirmar el tècnic urgellenc, que no veu l’equip pressionat per la situació.

“Hem de posar una paret entre partit i partit, aprendre dels errors i ser competitius”

“No crec que hi hagi nerviosisme, i si n’hi hagués seria més de les jugadores de l’any passat que de les noves, perquè les expectatives són altes. Però no s’ha d’oblidar que han marxat peces molt importants i som un equip molt jove i en construcció.”

Les tres derrotes que ha patit el Cadí fins ara han tingut un denominador comú: una mala arrancada de partit. “El primer que hem de corregir són els inicis dels duels. Ens ha passat contra Araski, Perfumerías Avenida, Landes i Gernika, davant dels quals no vam sortir d’inici ficats en el partit i això ho hem d’arreglar. Hem d’estar més concentrats, perquè no et pots connectar al segon quart quan vas quinze punts avall”, va reclamar.

Encara que l’Aluinvent DVTK Miskolc és un rival potent, liderat per les nord-americanes Morrison i Goree –jugadora la temporada passada del Perfumerías Avenida–, Canut se centra bàsicament en el seu equip. “Ara mateix ens hem de centrar en nosaltres mateixos. A nivell defensiu hem de tenir més responsabilitat i en atac ser durant els quaranta minuts més exigents. En definitiva, ser competitius, que amb Perfumerías i Gernika no ho vam ser, més enllà de guanyar o perdre”, va comentar el tècnic, que espera tenir, com sempre, el suport de la grada.

“Jugar a casa sempre és un plus, encara que espero que no ens passi factura”, va dir en relació amb la pressió per guanyar aquest encontre.

Bernat Canut va dirigir ahir l’últim entrenament abans de l’estrena europea al Palau d’Esports.

Bernat Canut va dirigir ahir l’últim entrenament abans de l’estrena europea al Palau d’Esports.CYNTHIA SANS

tracking