ATLETISME CARRERES DE MUNTANYA

Nova gesta de Jornet

L’atleta lleidatà guanya les Golden Trail World Series a l’imposar-se a la marató de l’Annapurna || Va guanyar en les 4 proves del circuit en què va participar

Kilian Jornet, durant el descens de l’Everest després d’aconseguir aquesta segona ascensió.SUMMITS OF MY LIFE

El corredor de Montellà i Martinet Kilian Jornet va tancar la temporada amb una victòria a l’Annapurna Trail Marathon, de 42 quilòmetres i 3.560 metres de desnivell positiu, un resultat amb què es va penjar la medalla d’or al circuit de les Golden Trail World Series. El lleidatà va sumar el ple de victòries en la segona edició d’aquesta competició. Va prendre la sortida a Zegama-Aizkorri, Sierre Zinal i Pikes Peak, curses que va saldar amb triomf i amb què va aconseguir l’accés a la final d’aquest circuit celebrat al Nepal.

Encara que amb un cert cansament, al tenir pocs dies de descans després d’explorar novament aquesta tardor l’Everest, Jornet arribava aclimatat a Pokhara, la ciutat nepalesa punt de partida de les expedicions a l’Annapurna, de 8.091 metres.

El corredor de Montellà i Martinet competia de nou després de l’expedició que va dur a terme a l’Everest

A l’Annapurna Trail Marathon, prova final del circuit de les Golden Trail World Series, Jornet va acabar primer amb un temps de 4h:46.05. El segon lloc va ser per a l’italià Davide Magnini (4h.59:59), i el noruec Stian Angermund-Vik va completar el podi (5h:08.18).

Jornet va arribar fins a la final de les Golden Trail World Series, segona edició del circuit impulsat per Salomon, després d’uns mesos participant en poques carreres i de guanyar en tres de les sis proves de la competició: Zegama-Aizkorri, Sierre Zinal i Pikes Peak Marathon.

“Estic molt content d’acabar la temporada d’aquesta manera, amb quatre carreres i quatre victòries”, va explicar després de penjar-se l’or. “Les sensacions han estat molt bones, era una cursa dura i llarga i la meua gran incògnita era veure com em trobava després de l’expedició. Feia un mes que no corria però al final les cames han respost bé i l’altitud no m’ha molestat”, explicava Jornet a l’arribada.

Amb aquesta victòria, l’atleta criat a la Cerdanya lleidatana tanca la temporada i comença a planejar nous reptes per als mesos d’hivern.