SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

Marató a les Avellanes

Gerard Cabestany i Neus Peiró guanyen la prova de 43 km i 2.300 metres de desnivell positiu || També es van celebrar una Mitja Marató i una Marxa

Participants durant una de les proves.

Participants durant una de les proves.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerard Cabestany (Esports Truga) i Neus Peiró (Pedala.cat) es van proclamar vencedors ahir de la Marató Terres de Lleida amb uns temps de 5 h. 01’08” i 6 h. 25’57”, respectivament. El recorregut, amb sortida i arribada al monestir de les Avellanes, era de 43 quilòmetres i tenia 2.300 metres de desnivell positiu. La cita, que constava de diverses propostes de distància i recorregut, va reunir uns 200 participants.

Darrere de Gerard Cabestany van entrar a meta Jaume Casadevall (Tri+9 el Masnou), que va invertir un temps de 5 h. 06'10” i Jordi Carrasco, tercer amb 5 h. 06'25”. A la prova femenina, darrere de la guanyadora Neus Peiró es van classificar Andrea Pérez (Ekke Trail Running) que va parar el crono en 7 h. 00'14” i Andrea Roldán que va marcar un registre de 7 h. 28'50”.

La jornada va tenir un caràcter solidari a favor d’un projecte d’investigació d’una patologia mental

Una mica més tard va començar la Marxa de les Salines, un recorregut no competitiu fins a Vilanova de la Sal, les salines i tornada a Vilanova i el monestir de les Avellanes i, finalment, es va disputar la Mitja Marató, amb 21 quilòmetres de recorregut i mil metres de desnivell. En aquesta distància, el vencedor masculí va ser Òscar Monclús (Pedala.cat) amb un crono de 2 h. 19'15”, seguit d’Enric Caballé (Trail Roquetes) i d’Alberto Blach (CC Saidí). En dones es va imposar Mireia Santesmasses (CEM La Cameta Coixa) amb una marca de 3 h. 18'07”, davant d’Anna Farrús amb 3 h. 38’23” i de Paula López (CE la Foradada) amb 3 h. 47'35”.

Com a curiositat, es va celebrar una prova molt peculiar que consistia a transportar per parelles un pernil que després es quedaven els participants. En aquest cas, els guanyadors van ser els germans Josep i Laura Pallejà. La prova va tenir un caràcter solidari, ja que els diners recaptats (2 euros de cada inscripció de la Mitja i la Marató i la totalitat de la marxa) es destinaran a la investigació d’una malaltia de salut mental que es denomina trastorn límit de la personalitat. És un projecte dirigit pel doctor Josep Pifarré a l’Institut de Recerca Biomecànica de Lleida (IRBLleida) i que es denomina Afrontant el Buit. Després de les proves hi va haver un dinar amenitzat pel DJ Víctor Le Club.

Participants durant una de les proves.

Participants durant una de les proves.SEGRE

tracking