Ascens històric del CB Lleida

Puja a la Lliga Femenina 2 al derrotar el filial del València en un emocionant partit de repesca || Les campiones de Catalunya van saber patir fins al final per aconseguir l'objectiu

Les jugadores del CB Lleida celebren la victòria contra el filial del València Basket, que els va donar l’ascens a la Lliga Femenina després de ser campiones de Catalunya.

L’Ekke CB Lleida es va convertir ahir en nou equip de la Lliga Femenina 2 al derrotar el filial del València Basket a la repesca de l’Estatal de Primera divisió (68-63), un emocionant duel que no es va decidir fins als últims minuts. Les campiones de Catalunya, que tenien encarrilada la victòria a cinc minuts del final, van saber patir davant d’un talentós rival per aconseguir l’anhelat objectiu de l’ascens.

La igualtat va ser la tònica del decisiu partit, encara que les del planter del València van començar amb 6 triples (13-22). Un parcial lleidatà de 7-0 va tornar l’emoció al final del quart inicial. Al segon, el València es va mantenir sempre davant, encara que el CB Lleida va tornar a reaccionar a temps amb dos triples de Comella i Tribó per arribar al descans amb empat (32-32).

Va ser al tercer quart quan les lleidatanes van aconseguir capgirar l’electrònic, encara que les diferències eren escasses. Només després del 44-44 van donar una escomesa per situar-se 7 punts a dalt.

El València va tornar a recolzar-se en Contell i Sancho per mantenir l’emoció abans d’entrar a l’últim quart amb un ajustat 51-48. Va semblar que el CB Lleida donava el cop definitiu durant els primers minuts del parcial definitiu, per aconseguir un avantatge de 12 punts (61-49), però al València va començar a entrar-li tot.

Tres triples seguits per ficar la por al cos a les lleidatanes. Un parcial de 0-13 posava les blaves davant a falta de 2:13.

Va aparèixer llavors la qualitat de Comella, que amb dos cistelles va tornar la calma. Un tir lliure de la balear a falta de 21.3 segons va encarrilar la històrica victòria a Alhaurín de la Torre (66-63) i a la següent jugada Sancho no va estar encertada.

Dos tirs lliures més de Tous, que va poder reaparèixer amb la mà embenada, van segellar l’ascens a la Lliga Femenina 2..

Serà rebut avui per aficionats i planter El primer equip del CB Lleida serà rebut avui, entre les 19.30 i les 20.00, per les jugadores que formen el seu planter al Barris Nord, escenari on disputa els partits el conjunt dirigit per Albert Puig. Entre les homenatjades hi haurà cinc jugadores que han estat formades al club: Neus Canet, Laura Gil, Lidia Guiral, Júlia Vigatà i Iris Tribó. L’equip arribarà en un bus turístic al pavelló, on l’esperarà la seua afició.

Sintes, ex de l’equip, es va unir a la celebració Ester Sintes, exjugadora del CB Lleida i ara a l’Alhaurín de la Torre, va celebrar l’ascens amb la plantilla lleidatana, a la qual la uneix una estreta amistat. Sintes havia aconseguit dissabte l’ascens amb el seu equip. També van aconseguir pujar Distrito Olímpico de Madrid, Fundació Asnimo de Palma, Còrdova i Universitat de Lleó.