SEGRE

ATLETISME CURSES POPULARS

Lleida recupera la carrera 'Nosaltres també podem!'

Organitzada per Aspros, celebrarà la sisena edició el dia 25 al Parc de l'Aigua

Carlos Antillac, Enric Herrera i David Melé, ahir durant la presentació de la Cursa Aspros.

Carlos Antillac, Enric Herrera i David Melé, ahir durant la presentació de la Cursa Aspros.JCMC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida recuperarà el proper dia 25 la carrera solidària Nosaltres també podem! que, organitzada per la Fundació Aspros, celebrarà la sisena edició el proper dia 25 al Parc de l’Aigua. La prova portava tres anys sense organitzar-se, però aquesta entitat ha volgut recuperar-la coincidint amb el seu 60 aniversari. La carrera la va presentar ahir Enric Herrera, director executiu de la Fundació Aspros; David Melé, regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, i Carlos Antillac, representant de l’empresa SiC24, principal patrocinador de l’esdeveniment.

Herrera va recordar que la carrera va nàixer atenent la inquietud dels mateixos usuaris del centre, que “anaven com a voluntaris a diferents carreres i van demanar tenir la seua pròpia”. L’objectiu és “demostrar i visibilitzar, una vegada més, la capacitat, aptituds i habilitats de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, que són capaços d’organitzar una carrera, competir i guanyar-la”. La competició està previst que s’iniciï al Parc de l’Aigua a les 10.00 i els participants poden elegir entre un programa que inclou una carrera de 10 quilòmetres, una altra de 5, una caminada també de 5 quilòmetres pensada per a les famílies i carreres infantils.

Les inscripcions es poden fer a través del web d’Iter5 i els beneficis es destinarà a la promoció de l’activitat física i esportiva del col·lectiu, a banda de becar persones per facilitar-los l’accés a l’esport.Herrera va assenyalar que, abans de l’aturada, la carrera havia comptat amb una participació superior als 600 atletes, xifra que confia a recuperar en aquesta nova edició. La jornada inclourà també activitats paral·leles, entre aquestes la de Patis Actius. “Grups de persones amb discapacitat van a l’hora del pati als col·legis i expliquen jocs tradicionals, amb l’objectiu que es vagin recuperant”, va explicar Herrera.Els participants en la prova Nosaltres també podem! disposaran de servei de guarderia i també hi haurà sessió d’escalfament prèvia a les carreres, sessió de zumba i una botifarrada popular per a tots els participants.

tracking