SEGRE

DESAPARICIONS

Campanya per reactivar la recerca de nadons robats

De l’associació SOS de Catalunya, amb una dotzena de famílies lleidatanes || Apel·len directament als fills en diversos vídeos

Captura del vídeo promocional de la campanya amb les famílies.

Captura del vídeo promocional de la campanya amb les famílies.S.O.S BEBÉS ROBADOS CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació SOS Bebès Robats de Catalunya ha llançat una nova campanya a través d’internet en la qual els familiars apel·len directament als seus fills en breus enregistraments en els quals sostenen un cartell amb el lema “T’estem buscant”.

La presidenta de l’associació, que compta amb una dotzena de famílies lleidatanes entre els seus 300 socis, Adelina Ruiz, va explicar aquest dijous a aquest diari que l’objectiu de la campanya és arribar a totes les parts d’Espanya, amb la qual cosa compten amb la col·laboració de la Coordinadora X24 d’Andalusia, Madrid, Navarra i País Basc. “És oberta a totes aquelles persones que busquen el seu fill, que els el van robar al nàixer, perquè sabem que no són morts i els parlem directament a ells”, va explicar.

L’associació (sosbebesrobadoscat.wordpress.com) rep milers de sol·licituds d’informació, però moltes famílies acaben desistint al ser una “lluita molt dura”. Segons Ruiz, unes quantes continuen estirant el carro i no desistiran “perquè l’esperança no la perdrem mai”. L’entitat recorda que entre els anys 1940 i 1990 es van robar sistemàticament nadons a tot Espanya i calculen que són uns 30.000. A Lleida hi hauria una trentena d’afectats.

Les famílies reclamen ajuda per seguir les causes per la via judicial “Moltes famílies acaben desistint pel gran cost que suposa a nivell econòmic, moral i de salut continuar amb aquesta lluita, per això necessitem ajuda”. Així es va expressar aquest dijous la presidenta de SOS Bebès Robats de Catalunya, que va destacar que només una vintena de casos segueixen oberts als jutjats catalans, però que molts es queden pel camí perquè les famílies no poden assumir els costos judicials. Per a això, l’entitat, així com altres que agrupen famílies en les mateixes circumstàncies, busca la manera de resoldre aquests costos, com acords amb els col·legis d’advocats. De fet, la Fundació Baltasar Garzón ja s’ha compromès a investigar aquests casos. “Això ens dóna un aval més en la nostra recerca”, va assenyalar Ruiz.

tracking