SEGRE

SOLIDARITAT

Els joves de Maldà dediquen el temps lliure a la millora d'espais

A l’estiu dediquen hores del seu temps lliure a tasques de manteniment per millorar la localitat || Reben com a ‘recompensa’ un viatge a Menorca

Un grup de joves repinten bancs en mal estat d’aquesta localitat de la Vall del Corb.

Un grup de joves repinten bancs en mal estat d’aquesta localitat de la Vall del Corb.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més d’una vintena de joves de Maldà, d’entre 15 i 20 anys, participen aquest estiu en els camps de treball locals, una iniciativa del consistori l’objectiu de la qual és que els joves prenguin consciència de la importància de respectar el poble i de mantenir-lo en condicions.

Durant un mes, des de mitjans de juliol a mitjans d’agost, els joves s’encarreguen de repintar bancs, realitzar tasques de manteniment en murs i netejar les zones enjardinades de Maldà així com la via pública.

L’alcalde, Sebastià Mata, assegura que es tracta d’una iniciativa molt positiva ja que “aconseguim que els joves s’involucrin en el dia a dia del municipi” i “ a partir d’aquests camps de treball participen en les activitats que organitzem durant tot l’any”. L’alcalde va destacar que algunes de les activitats que es duen a terme durant les festes locals són possibles gràcies a la seua col·laboració.

Per compensar aquest mes de treball altruista dedicat a millorar el poble, l’ajuntament premia els joves amb un viatge d’una setmana a Menorca. El viatge inclou el vol i l’hotel, la resta de les despeses l’han de finançar els mateixos joves.

Per aquest motiu, durant aquest mes, a banda de portar a terme les esmentades tasques de manteniment, organitzen activitats com sessions de cine a la fresca o fan una rifa, entre altres iniciatives, a fi de recaptar diners, alhora que amenitzen l’estiu a Maldà. Aquest camp de treball local s’organitza des de fa diversos anys i cada edició compta amb més participants, alguns dels quals són repetidors des del primer any, fet que significa que els joves aposten pel poble. 

Els veïns del municipi també participen en els projectes L’ajuntament de Maldà aposta per involucrar els veïns en els seus projectes a fi de fer-los seus i valorar-los encara més. Un bon exemple és el parc de la zona del castell que està previst que els veïns instal·lin amb material reciclat i mobiliari en desús apostant així per un model d’arquitectura més sostenible. Per a això, el consistori va posar en marxa fa un any i mig un procés participatiu per decidir conjuntament el disseny i els usos d’aquest nou parc.

tracking