SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

Multa per al professor del Gili i Gaya denunciat per homofòbia

La Generalitat imposa al docent que va dir a classe que l’homosexualitat era antinatural una sanció de 417 euros || Per una infracció lleu de la llei que garanteix els drets del col·lectiu

Imatge de la concentració organitzada pels alumnes del Gili i Gaya el mes de juny passat.

Imatge de la concentració organitzada pels alumnes del Gili i Gaya el mes de juny passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció general d’Igualtat del departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha multat amb 417,34 euros el professor de l’institut Gili i Gaya de Lleida Santiago Fernández Burillo, que el mes de juny passat va afirmar, durant una classe de Filosofia amb alumnes de quart d’ESO, que ser homosexual és antinatural. Segons el document al qual ha tingut accés aquest diari, la conselleria considera el mestre responsable de la comissió d’una infracció lleu tipificada a la llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia. Concretament, a l’article 34, que considera una infracció “portar a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones a causa de l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere”.

L’origen de la polèmica es troba en un debat a classe sobre l’amor en el qual el professor en qüestió només es referia a la relació afectiva entre un home i una dona. Aleshores, un alumne li va preguntar sobre l’amor entre dos persones del mateix sexe, a la qual cosa el docent, segons els alumnes, va respondre que “ser homosexual és antinatural” i ho va comparar amb ser “coix o borni”. “No hauria d’existir, us estan imposant la creença que cal respectar els homosexuals”, van assegurar els alumnes que va dir, i també van publicar posteriorment un vídeo amb més declaracions. Aquests comentaris van provocar que els adolescents abandonessin l’aula en senyal de protesta. Els fets van provocar una allau de reaccions i concentracions de rebuig i l’associació Colors de Ponent va interposar una denúncia davant la direcció general d’Igualtat de la Generalitat, que va obrir un expedient que ara s’ha resolt amb aquesta multa.

El cas també va arribar al departament d’Ensenyament, que, entre altres coses, va propiciar una reunió a la seu dels serveis territorials a Lleida entre els alumnes i el professor, de 64 anys i amb més de quatre dècades com a docent. El professor va acceptar irregularitats en el seu comportament i va demanar perdó als estudiants, per la qual cosa la conselleria, que no obstant va considerar que les paraules del professor havien estat “reprovables i gens encertades”, va donar per conclosa la polèmica.

tracking