SEGRE

METEOROLOGIA TEMPS

Calor primaveral a l'hivern

Ponent registra temperatures de rècord al gener des del 1941, amb màximes que freguen els 20 ºC || La pista de gel, inoperativa

La pista de gel de Lleida, fora de servei ahir per la calor.

La pista de gel de Lleida, fora de servei ahir per la calor.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Poques vegades es poden fer compres en vigílies de Reis sense jaqueta a Ponent. És el que va passar ahir als carrers de moltes localitats del pla de Lleida, on les temperatures màximes van vorejar els 20 graus centígrads i les mínimes no van baixar de 10, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). De fet, temperatures de rècord com aquestes no es registraven a Lleida en un mes de gener des del 1941. A la capital, la màxima va assolir els 19,9 graus i va ser una de les més altes, seguida de Tornabous (19,4 graus) o Mollerussa (19,3 graus).

Aquesta calor primaveral va obligar a tancar temporalment la pista de gel de la plaça Sant Joan de Lleida. Llorenç González, president de l’associació de comerciants de l’Eix, va explicar que la pista va tancar dimecres i ahir també es va mantenir inoperativa a causa que, amb temperatures tan altes, el gel es fon. “La pista disposa d’una màquina generadora de fred, però també necessita baixes temperatures ambientals per mantenir-se”, va explicar. El tancament no és definitiu, sinó que s’espera que amb l’arribada d’un front a partir de demà el fred torni a intensificar-se i es pugui reobrir. Segons la previsió del Meteocat, avui serà l’últim dia de calma meteorològica. Demà les temperatures baixaran considerablement i entrarà un front que portarà pluges i neu al Pirineu.

tracking