SEGRE

EDUCACIÓ HISTÒRIA

El llatí, molt viu a Guissona

Més de dos-cents alumnes lleidatans tornen a Guissona els orígens romans || Quarta edició del congrés Discipulorum amb setze centres lleidatans

Els alumnes es van vestir amb la indumentària de les legions al congrés d’ahir a Guissona.

Els alumnes es van vestir amb la indumentària de les legions al congrés d’ahir a Guissona.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de dos-cents estudiants de llatí d’un total de setze instituts de les comarques lleidatanes van ambientar ahir Guissona tal com era fa 2.000 anys. Entre les activitats previstes per a l’ocasió, van cuinar gàrum, una salsa de peix picat amb espècies i fruita seca. També van elaborar perfums amb tècniques mil·lenàries amb olis, greixos i herbes, van vestir a la moda de l’època, es van armar amb les indumentàries de les legions de la Bacanal, van portar a terme tallers d’escriptura amb canya i van confeccionar la gola, un medalló amb què s’obsequiava els nens quan passaven a l’etapa juvenil. Finalment, els estudiants, que cursen quart de Secundària, van portar a terme una gimcana per descobrir els racons del museu i del parc d’arqueologia romana.

Segons va explicar el director del Museu Eduard Camps, Josep Ros, es tracta de la quarta edició del congrés Discipulorum de llengua llatina, que durant tot el matí va animar els carrers i places de la mil·lenària població de Guissona amb tallers i jocs que tenien com a objectiu aprendre d’una de les fonts com era la vida dels romans. La trobada és una iniciativa d’un grup de professors de Secundària en col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL), el museu i l’ajuntament de Guissona.

En aquest sentit, Ros va explicar que el projecte és molt important per difondre el patrimoni històric de Iesso. En aquest sentit, el director del Museu va assenyalar que ultimen, amb el grup Alea Teatre, un projecte escènic explicatiu de la vida romana de fa dos mil·lennis a Guissona i que estarà destinat al públic familiar.

Els alumnes es van vestir amb la indumentària de les legions al congrés d’ahir a Guissona.

Els alumnes es van vestir amb la indumentària de les legions al congrés d’ahir a Guissona.X. SANTESMASSES

tracking