SEGRE

CULTURA DISTINCIONS

Polèmica política als Premis Ciutat de Barcelona

PP i Ciutadans se’n van anar de l’acte pel record als dirigents independentistes presos || Distinció per a la cantant Rosalía

La mare de Rosalía va recollir la distinció per a l’artista.

La mare de Rosalía va recollir la distinció per a l’artista.BARCELONA CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va entregar els Premis Ciutat de Barcelona, en un acte que es va celebrar amb records als dirigents independentistes presos tant per part de la primera edil com d’alguns dels premiats, cosa que va portar els líders municipals de Cs, Carina Mejías, i del PP, Alberto Fernández, a abandonar la sala en senyal de protesta. Colau va obrir l’acte criticant un judici “que no hauria d’haver començat mai” i alguns dels guardonats van lamentar la situació en les seues intervencions.

Els premis van reconèixer l’entitat Zumzeig Cinecooperativa, per la seua difusió del cine d’autor; a l’escriptor Josep Pedrals, per Els límits de Quim Porta en literatura catalana, i Mario Cuenca Sandoval per El don de la fiebre. Rosalía va rebre el premi en Música, però no el va poder recollir en persona (ho va fer la seua mare, Pilar Tobella) perquè està treballant als Estats Units. En un vídeo, l’artista va agrair el reconeixement i va destacar que El mal querer es va forjar i va gravar a la ciutat: “Mai hauria estat el projecte que és si no hagués estat per Barcelona.”

El premi en Ciències de la Vida va recaure en l’investigador Eduard Batlle, l’espectacle Rhumans de Rhum & Cia sobre el pallasso va obtenir el premi de la categoria de circ i Marc Monzó va aconseguir el premi de disseny, entre altres moltes distincions.

tracking