SEGRE

IGUALTAT DIA DE LA DONA

Demanen més mesures per protegir víctimes de violència masclista a les petites i mitjanes empreses

Els experts demanen més mesures per protegir les treballadores víctimes de violència masclista a les petites i mitjanes empreses || Lleida va rebre 1.153 denúncies per maltractaments el 2018

Un moment de la jornada sobre víctimes de violència de gènere i treball, ahir a la UdL.

Un moment de la jornada sobre víctimes de violència de gènere i treball, ahir a la UdL.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona treballadora víctima de gènere encara no està prou protegida en l’àmbit laboral, sobretot en petites i mitjanes empreses que no disposen de prou recursos per adaptar-se a les seues necessitats. Aquesta és una de les conclusions a les quals es van arribar ahir durant la jornada sobre violència de gènere i treball, amb la qual la Univeristat de Lleida va commemorar el Dia Internacional de la Dona. “És fonamental que hi hagi un compromís de l’empresari i els representants sindicals per garantir que l’entorn laboral sigui al més segur possible, encara que és responsabilitat dels organismes policials i judicials protegir la integritat de les maltractades en el seu dia a dia”, va assegurar la catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de Cadis, Eva Garrido, que va destacar la importància del treball per combatre la dependència econòmica i l’aïllament social de les víctimes de violència de gènere. I és que, “malgrat que l’empresari està obligat a suspendre el contracte de treball o canviar els horaris de la jornada, a les petites i mitjanes empreses són demandes gairebé impossibles”.

Per la seua part, la jutge especialitzada en violència de gènere a Barcelona, Francisca Verdejo, va destacar que “una de les principals dificultats a l’hora d’atacar la violència de gènere, ja sigui econòmica, sexual o laboral, és que es dóna en totes les classes socials sense cap patró, ja que cada cas és únic”.

A la província de Lleida, l’any passat es van registrar 1.153 denúncies per violència de gènere i es van dictar 208 ordres de protecció.

Segons les dades recollides pel sindicat CCOO, encara que les lleidatanes majors de 16 anys representen el 49,4% de la població, més de la meitat estan inactives laboralment. A més, cobren de mitjana un 16,8% menys a l’any que els homes i un 13,6% menys que la resta de les assalariades catalanes.

tracking