SEGRE

GASTRONOMIA ESDEVENIMENT

Sol, música i tastos de vi a la Llotja

La Festa del Vi tanca l’XI edició amb més de 4.000 visitants després de repartir més de 12.000 copes || Els expositors venen entre un 40 i 50% més dels seus productes

El bon temps d’ahir va propiciar que centenars de persones anessin a la Llotja a degustar vins.

El bon temps d’ahir va propiciar que centenars de persones anessin a la Llotja a degustar vins.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als lleidatans els agrada el bon vi i si és de casa, millor. Així ho van demostrar les més de 4.000 persones que durant aquest cap de setmana han visitat l’onzena edició de la Festa del Vi a la plaça de la Llotja, que ahir va tancar les portes amb més vendes i assistència que en les edicions anteriors. El bon temps va propiciar que la jornada d’ahir fos un èxit i s’omplís la plaça de la Llotja, en la qual els expositors, tots locals, van oferir els seus millors caldos acompanyats de tapes i música. Segons va assenyalar el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Turisme, Paco Cerdà, que ahir fes un bon temps “ha propiciat que vingui molta més gent a la festa, ja que en anys anteriors havia plogut” i que els expositors es van mostrar molt satisfets, atès que “han repartit 12.000 copes i han tingut un increment de les vendes entre un 40 i 50 per cent més respecte a l’any passat”.

Així mateix, Cerdà va garantir la continuïtat d’aquest esdeveniment, tenint en compte que “ja tenim pressupost per a l’edició de l’any que ve” i que estudien crear un “espai comú” perquè puguin venir petites cellers. Així mateix, estan estudiant la possibilitat de vendre tiquets per a la festa a través de Turisme de Lleida, l’ens municipal que organitza aquest certamen.

En total hi van participar disset cellers, tots de Ponent, entre els quals hi havia el de Mas Blanch i Jové, que recentment ha guanyat el Vinari d’Or 2019 al millor vi Denominació d’Origen Costers del Segre i el Vinari de Plata 2019 en la categoria de vins negres de guarda pel caldo Saó Expressiu 2011.

Solidaritat amb el celler arrasat pel temporal Els cellers de la denominació d’origen Costers del Segre que van assistir a a la Festa del Vi van oferir durant el dia d’ahir botelles per recaptar fons que serviran per ajudar el celler de l’Espluga de Francolí Rendé Masdeu, que va ser arrasat per les pluges de la setmana passada. Els supermercats Plusfresc i la festa del Dia de la Seu Vella també van fer una col·lecta paral·lela per ajudar el celler.

El bon temps d’ahir va propiciar que centenars de persones anessin a la Llotja a degustar vins.

El bon temps d’ahir va propiciar que centenars de persones anessin a la Llotja a degustar vins.AMADO FORROLLA

tracking