SEGRE
Figures de Greta Thumberg, Boris Johnson, personatge de La Casa de Papel i la cantant Rosalía.

Figures de Greta Thumberg, Boris Johnson, personatge de La Casa de Papel i la cantant Rosalía.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els caganers que aquest any reprodueixen la cantant Rosalía, l’activista Greta Thunberg i la popular màscara dels protagonistes de la sèrie La Casa de Papel fan ombra aquesta vegada als dels polítics, malgrat el moment electoral. Entre aquests últims, és novetat com una d’aquestes figures tradicionals del pessebre català que defequen per adobar la terra en senyal de sort i salut, el candidat del PP, Pablo Casado, encara que es mantenen Pedro Sánchez (PSOE), Albert Rivera (Cs) i Pablo Iglesias (UP), així com líders del procés com Carles Puigdemont.

L’empresa caganer.com ha presentat aquest dijous la seua col·lecció per al pròxim nadal confeccionat per aquestes creacions amb rostres de celebritats i de personatges de ficció.

A Rosalía l'acompanyen entre les de l’àmbit de la música el britànic George Michael i, sense abandonar l’art, la pintora mexicana Frida Kahlo.

La Casa de Papel, amb el personatge enfundat en una granota roja i amb una màscara de Dalí, és una altra novetat de les que, segons un dels propietaris i fundadors de caganer.com, Marc Alós, pot alçar-se amb el primer lloc en vendes. Alós és conscient del moment electoral, però subratlla que, "després de moltes eleccions seguides, tant espanyoles com catalanes, el caganer polític fa gràcia veure'l, però no tant comprar-lo, perquè se’ls veu en tots els llocs". Tampoc no passa pel seu millor moment el futbol, encara que aquest any s’ha incorporat la figura del madridista Eden Hazard, i els responsables d’aquesta empresa de Torroella de Montgrí (Girona) rememoren com a moment daurat d’aquestes figures el dels duels de banquetes entre Josep Guardiola i José Mourinho.

La política internacional es manté en canvi, especialment gràcies a l’increment constant de vendes a l’estranger, i la novetat d’aquest nadal és el primer ministre britànic, Boris Johnson.

Marc Alós explica que, als mercadillos tradicionals de Nadal s’atansen molts turistes de fora d’Espanya, i l’interès pels 'caganers' ha crescut fins el punt que moltes compres es realitzen des de diferents països de tot el món a través d’internet.

Les sèries i els personatges de televisió són el focus d’interès actual en qualsevol cas i, al personatge de La Casa de Papel, se suma també el de Emma Ricou de "Las del hoquei".

El popular Mister Bean, representat per Rowan Atkinson, s’ha convertit també en figura del pessebre català, on també apareixen esportistes com Novak Djokovik.

L’actualitat ha portat els germans Alós, Marc i Sergi, a reproduir la figura de la sueca Greta Thunberg, que aporta la dosi mediambiental.

Les gàrgoles de Notre Dame després de l’incendi de la catedral parisenca surten igualment a aquesta particular col·lecció, que reprodueix figures de còmic com Deadpool, Harley Quinn o Wonder Woman.

Les creacions de caganer.com compten amb el distintiu oficial de producte artesà qualificat que atorga el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i busquen donar-li un toc simpàtic i nadalenc a celebritats i personatges habituals en la vida de la gent.

D'esquerra a dreta, les figures d'Albert Rivera, Pedro Sánchez, Pablo Casado i Pablo Iglesias.

D'esquerra a dreta, les figures d'Albert Rivera, Pedro Sánchez, Pablo Casado i Pablo Iglesias.EFE

tracking