SEGRE

ESNOTICIA

Més control en centres d'atenció de la tercera edat

Recomanen no assistir als centres de dia, però segueixen oberts || La Seu d’Urgell tanca a partir d’avui els casals per a gent gran

Avís ahir del tancament a partir d’avui d’un casal per a la tercera edat de la Seu d’Urgell.

Avís ahir del tancament a partir d’avui d’un casal per a la tercera edat de la Seu d’Urgell.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les residències i centres de dia mantenen les mesures de control per evitar contagis entre els usuaris. La conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies va insistir en les recomanacions que s’han facilitat des de Salut per a aquests equipaments al tractar-se d’un col·lectiu de població de risc davant del coronavirus. La Generalitat aconsella que qualsevol persona que tingui febre o símptomes respiratoris i que hagin viatjat a zones de risc per coronavirus no visitin les residències, així com els centres que atenen persones amb discapacitat i salut mental. Entre altres mesures, també s’aconsella regular el nombre de visites dels familiars i, en cas de fer-ho, rentar-se les mans a l’entrada i la sortida. Així, des de la Llar de Sant Josep van informar a aquest diari que seguiran en funcionament tots els seus serveis, encara que han recomanat als usuaris que no vagin al centre de dia com a mesura de prevenció. Amb tot, la directora de la residència, Anna Nicuesa, va explicar que “mentre continuïn venint usuaris continuarem obrint les portes”, i va apuntar que “de moment tot segueix amb normalitat, encara que fem incidència en les mesures d’higiene, com rentar-se les mans”.

D’altra banda, alguns municipis lleidatans han tancat els casals de la tercera edat, com ja va fer Castellserà dimarts. En aquest sentit, l’ajuntament de la Seu d’Urgell va anunciar el tancament, a partir d’avui, de l’Esplai per a la tercera edat d’El Passeig i el de La Caixa. Per la seua banda, Preixana ha suspès les sessions de ball dels diumenges durant dos setmanes (per als dies 15 i 22 de març). Algun centre de Lleida fins i tot no deixava entrar acompanyants.

tracking