SEGRE

CORONAVIRUS CONSEQÜÈNCIES

Ajornen a la tardor l'Aplec del Caragol

La crisi sanitària obliga, per primera vegada en quaranta-un anys, a canviar la data d’un dels esdeveniments més importants de Lleida || La Fecoll concentrarà les activitats del 9 a l’11 d’octubre

Inauguració de la quarantena edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, l’any passat als Camps Elisis.

Inauguració de la quarantena edició de l’Aplec del Caragol de Lleida, l’any passat als Camps Elisis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al degoteig de suspensions o ajornaments per la crisi sanitària del coronavirus s’afegeix ara també l’Aplec del Caragol, la festa gastronòmica per antonomàsia de la ciutat de Lleida que, per primera vegada en quaranta anys, canvia de dates i se celebrarà a començaments d’octubre. Així ho va avançar ahir a SEGRE el president de la Federació de Colles (Fecoll), Ferran Perdrix, que va explicar que “davant d’una situació excepcional que preveu allargar-se setmanes, hem decidit ajornar un esdeveniment tan multitudinari com l’Aplec del 9 a l’11 d’octubre, ja que amb unes restriccions de mobilitat com les actuals no podríem ni convocar a curt termini una assemblea per preparar tot l’esdeveniment, que en principi se celebrava del 22 al 24 de maig”. Tenint en compte que aquesta festa té una repercussió econòmica sobre la ciutat de més de set milions d’euros, Perdrix considera que “quan tornem a la normalitat, la ciutat necessitarà un impuls econòmic, per la qual cosa el més raonable era retardar-ne la celebració”.

Pel que fa a la 41a edició d’aquest gran esdeveniment gastronòmic, que coincidirà amb el període en què se celebra el tradicional Aplequet, apunta que “serà un Aplec atípic perquè hem d’adaptar-nos a les circumstàncies actuals i concentrar en uns quants dies actes com la caragolada solidària”. Tot i que l’organització encara ha d’acabar de decidir el programa d’activitats, Perdrix assegura que no s’havien plantejat suspendre aquesta festa, ja que “els lleidatans tenen més ganes que mai de retrobar-se a l’Aplec, que en aquesta ocasió es retardarà uns mesos”.

Després de més de gairebé tres setmanes des que el Govern central va decretar l’estat d’alarma, des de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol asseguren que “sabíem a finals de març que era poc probable que poguéssim continuar amb la celebració però volíem esperar a tenir tancada una data alternativa”. Així mateix, destaquen que encara no havien començat tots els preparatius per a l’edició d’aquest any, com la central de compres.

Una festa gastronòmica amb un impacte milionari a la ciutat

L’Aplec del Caragol de Lleida és molt més que una festa gastronòmica i de diversió. I és que l’impacte que té a la ciutat supera els més de set milions d’euros. Només els 13.500 penyistes que participen directament en les 107 colles es gasten en aquests tres dies més d’un milió d’euros. Al pressupost dels participants, s’hi ha de sumar la despesa de la Fecoll i la dels visitants, que deixen a la ciutat més de sis milions d’euros.

tracking