SEGRE

ENTITATS COL·LECTIUS

Inserció laboral contra la crisi

Creu Roja i la Fundació La Caixa ajuden 59 persones a trobar feina durant la pandèmia a Lleida || En sectors essencials que necessiten reforç

Inserció laboral contra la crisi

Inserció laboral contra la crisiD.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia del coronavirus ha generat una greu crisi que ha impactat en diversos nivells, també en el laboral, especialment les persones que han perdut la feina. Per fer front a aquesta situació, entitats com Creu Roja i la Fundació La Caixa ajuden gent que pertany a col·lectius vulnerables a trobar feina. A les comarques de Lleida, ambdós entitats han aconseguit la inserció laboral de cinquanta-nou persones des de l’inici de la crisi sanitària, sobretot en l’àmbit com l’atenció residencial, la campanya de la fruita i el sector de la neteja hospitalària.

En aquest sentit, Creu Roja Lleida ha posat en marxa el Pla Creu Roja Respon per atendre les persones més vulnerables i la població en general. Una de les línies d’actuació és reduir l’impacte econòmic i social del Covid-19 i donar suport en matèria d’ocupació. Des de mitjans de maig ha aconseguit la inserció laboral d’una vintena de persones i ha gestionat 25 ofertes de treball gràcies al treball de 10 tècnics i voluntaris de l’entitat, així com la col·laboració de 13 empreses. Pedro Ubiergo, responsable de l’àmbit d’ocupació de Creu Roja Lleida, destaca que el nivell de demandes d’informació i orientació ha augmentat significativament i en un mes i mig s’han atès 273 persones, una xifra que creixerà en les properes setmanes.

Creu Roja, amb més usuaris que requereixen orientació laboral i treballa per reduir la fractura digital

Els principals sectors d’ocupació que necessiten personal són l’atenció de persones grans, tant en residències com domicilis, amb vuit contractes a Lleida; el de neteja hospitalària, amb cinc contractacions; i els relacionats amb la campanya de la fruita, amb vuit contractes més.

L’entitat treballa per potenciar l’orientació laboral i la formació online dels usuaris per fer front al confinament i reduir la fractura digital que afecta moltes persones en dificultat social, especialment dones, per falta de dispositius, de dades o de coneixements per treure’ls el màxim partit.

Per la seua part, la Fundació La Caixa, a través del seu programa Incorpora, ha ajudat 39 lleidatans en situació de vulnerablidad a trobar feina durant la pandèmia, a través de 24 empreses socialment responsables, en sectors essencials. La demanda procedeix dels serveis residencials, de neteja, l’agrari i el comerç.

tracking