SEGRE

Preguntes i respostes sobre la desescalada de les restriccions

Un control dels Mossos d'Esquadra a l'accés de Mollerussa.

Un control dels Mossos d'Esquadra a l'accés de Mollerussa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui podem anar a sopar a un restaurant?

Sí, però haurà de ser aviat, ja que han de tancar a les 21.30 hores. Només es permeten 4 persones per taula, o més, només si són membres de la mateixa bombolla de convivència.

Podrem passar la Nit de Nadal i la nit de Cap d’Any en un domicili d’un altre municipi?

Sí, perquè ja no hi haurà previsiblement restriccions a la mobilitat, però sí que serà vigent el toc de queda. Val a recordar que només es podran reunir un màxim de 10 persones.

Puc passar el dia de Nadal a una altra comunitat autònoma amb la família?

Depèn de les restriccions que tingui en aquell moment cada comunitat autònoma. A Catalunya ja no serà vigent el confinament a partir del tercer tram, que començaria el 21 de desembre, i es podrà entrar i sortir lliurement. Només continuarà vigent el toc de queda.

El cap de setmana ja podem anar a la nostra segona residència?

No. El confinament municipal es manté, però a partir del pròxim 7 de desembre sí que es podrà sempre que l’habitatge sigui a la mateixa comarca en la qual es viu.

Tindré sopar d’empresa?

No, o almenys no com les tenim concebudes. Per començar, es fixa un màxim de quatre persones per taula. O són pocs a l’empresa o el format serà molt diferent. A més, el restaurant només podrà estar obert fins a les 21.30 hores. Així mateix, tenint en compte que molta gent està teletreballant, no tindria gaire sentit ni seria responsable que després se celebressin sopars.

Es podran realitzar les compres nadalenques en centres comercials?

Sí, ja que aquests establiments podran obrir amb una limitació de l’aforament del 30% a partir del 7 de desembre.

Es pot anar al gimnàs?

Sí, amb una limitació d’aforament del 30% de la capacitat total, en el primer tram de la reobertura, sense poder utilitzar els vestidors, excepte si s’usa la piscina, i ha de reservar-se una cita prèvia.

Els cines i auditoris continuen tancats?

No. Des d’avui poden obrir amb una limitació del 50% de l’aforament i un límit de 500 persones. Durant el confinament del cap de setmana s’haurà d’anar a actes culturals que se celebrin al mateix municipi. 

I si la sessió acaba a les 21.45 h i no em dóna temps d’arribar a casa abans de les 22 h?

Encara que el toc de queda continua vigent durant els quatre trams, l’entrada serveix com a justificant per arribar una mica més tard al domicili. El mateix ocorre a l’hora d’anar a buscar menjar a un restaurant. Es pot fer fins a les 22.00 hores, però cal portar el tiquet.

Durant les vacances nadalenques, podrem anar a esquiar al Pirineu de Lleida?

Sí, ja que com que a Catalunya l’activitat esportiva a l’aire lliure es permet des del primer tram no hi ha problema. La qüestió està en les restriccions en la mobilitat durant els caps de setmana, que fins al 21 de desembre no s’aixequen.

Diumenge puc anar a fer esport al club del qual sóc soci?

Depèn. Encara és vigent el confinament de cap de setmana, per la qual cosa només podrà anar si és al seu mateix municipi. A partir del 7 de desembre, podrà si el club és a la seua comarca de residència, i des del 21 de desembre ja no hi ha cap restricció.

Poden tornar als entrenaments les persones federades que competeixen?

Sí, des d’avui amb el primer tram de desescalada es permet la tornada als entrenaments, però les competicions segueixen suspeses fins al 4 de gener.

Es pot fer esport en grup?

Hi ha una limitació de 6 persones per a la pràctica esportiva en grup, excepte per a l’esport federat, i que no desapareix fins al tercer tram.

Diumenge, podem anar a fer un beure a una terrassa?

Les terrasses poden obrir a partir d’avui només amb quatre persones per taula, o més si són de la mateixa bombolla de convivència. Es pot allargar l’estada a la terrassa fins a les 21.30 i no hi ha límit d’aforament, al contrari que a l’interior dels bars i restaurants (30%).

Què passa aleshores amb les classes presencials a la universitat?

Es mantenen com fins ara en tots els trams amb la formació teòrica de forma virtual. Els estudiants només acudeixen als centres per a les pràctiques i per portar a terme els exàmens.

Hi haurà missa del gall?

A les 0.00 hores no, les esglésies hauran d’avançar l’hora perquè no coincideixi amb el toc de queda.

I cavalcada de Reis?

El 6 de gener ja estarem en el quart tram del confinament, si la pandèmia evoluciona bé, però en principi el Procicat ja ha manifestat que aquest any no es podran celebrar.

El meu fill fa una extraescolar d’anglès, pot reprendre-la avui?

Sí. Es permeten totes les extraescolars presencials, però amb un màxim de 6 alumnes per aula. A partir del 21 de desembre aquesta ràtio s’augmenta fins a les 10 persones

tracking