SEGRE

El nombre de dones directives a Catalunya arriba al nivell d'Europa

Amb un lleuger increment de dos punts en relació amb l'any anterior (34%)

El nombre de dones directives a Catalunya arriba al nivell d'Europa

El nombre de dones directives a Catalunya arriba al nivell d'Europa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les empreses catalanes augmenten la quota de dones directives en les seves empreses amb un percentatge que ascendeix al 34%, dos punts més que l'any anterior i que s’iguala a la mitjana espanyola i europea (34%) i tres punts per sobre de la mitjana global (31%).

Aquesta és una de les principals conclusions de la dissetena edició de l'informe “Women In Business” que realitza la firma de serveis professionals Grant Thornton a partir de gairebé 5.000 entrevistes i enquestes realitzades a alts executius de tot el món, d'empreses de 50 a 500 empleats, 400 d'aquestes a Espanya.

El Covid-19 ha provocat que les companyies catalanes hagin posat en marxa diverses accions per a garantir el compromís i la inclusió dels seus empleats. En concret, segons es desprèn de l'enquesta de Grant Thornton, entre les mesures més implementades a Catalunya, destaquen la promoció de l'equilibri entre la vida personal i laboral i/o la flexibilitat dels empleats (62%) i l'adaptació dels programes d'aprenentatge i desenvolupament existents a l'entorn canviant (56%). Gairebé la meitat dels empresaris catalans (49%) creu que les noves pràctiques laborals com a resultat del Covid-19 han permès a les dones en les empreses exercir majors rols de lideratge. Així mateix, el 75% espera que aquestes noves pràctiques laborals beneficiïn les seves trajectòries professionals a llarg termini. Quant al futur, considerar i/o implementar noves iniciatives per a adaptar-se al panorama postpandèmic (69%) i assegurar que la cultura empresarial continuï sent rellevant i sòlida (56%) són els principals reptes als quals els líders empresarials hauran d'enfrontar-se respecte a les pràctiques laborals durant els pròxims mesos.

tracking