SEGRE

Aquest és l'examen d'ortografia que han suspès el 75% d'opositors a Policía

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat haver rebaixat la nota de tall, l’examen de les oposicions per ser Policía va ser suspès per 3 de cada 4 opositors. Cal tenir en compte que l’aprovat no estava el 5, com altres anys, sinó en el 3,5 sobre 10, després que aquesta nota es rebaixés arran de les queixes dels aspirants sobre la dificultat de l’examen.

En menys de 8 minuts, els aspirants havien de determinar si el centenar de paraules que se’ls plantejaven eren correctes o no segons el diccionari de la Real Academia Española. Els examinats havien de decidir si vocables com a "outlet", "meme", "DVD" o "chupachups" estaven ben o mal escrits o si, malgrat ser comunament utilitzats, estan o no acceptats oficialment pel diccionari de la RAE

Aquest és el polèmic examen:

D’acord amb les dades facilitades per la Direcció General de la Policia, 16.255 opositors es van presentar el passat 6 de març a les 16 seus repartides per tot el país a les proves de coneixements, ortografia, el qüestionari d’informació biogràfica, el test de personalitat, els psicotècnics i la prova voluntària d’idioma després d’haver aprovat l’examen d’aptitud física. En total, havien estat 35.120 els aspirants que havien abonat les taxes d’examen per poder presentar-se a aquesta convocatòria, de la qual sortirà la XXXVII promoció.

Dels 16.255 (499 menys dels que tenien dret), tan sols 3.956 van superar el 3,5 sobre 10 en el test d’ortografia, un de cada quatre dels examinats.

tracking