SEGRE
Els ous són aliments de risc, especialment a l'estiu.

Com evitar la salmonel·la

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada any, aproximadament una de cada 10 persones contreu una malaltia de transmissió alimentària segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Febre, dolor abdominal, diarrea, nàusees i vòmits són els símptomes que componen el quadre d’una de les més freqüents: la salmonel·losi. Durant l’estiu, a més, es registra un major nombre de brots de malalties d’origen alimentari.

Un dels puntals per evitar riscos és la higiene: rentar-se sempre les mans abans de preparar o servir aliments, així com els estris i el lloc on es cuinarà. L’OMS conclou que un 97% de les vegades ens rentem malament les mans quan estem manipulant aliments, arriscant-nos a contaminar-los amb diferents tipus de virus i bacteris.

També cal tenir en compte on es compren els aliments. Es recomana adquirir productes únicament en establiments autoritzats i refrigerar-los adequadament com més aviat millor, expecialmente ous, carns, pescats, mariscos i mol·luscos, en recipients hermètics. En la mesura possible cal evitar la llet crua i els productes elaborats amb ella. És millor beure només llet pasteuritzada o bullida.

Les fruites i verdures s’han de rentar amb especial cura, sobretot si es consumiran crues. En cas de ser possible, les hortalisses i les fruites s’haurien de pelar. Així mateix, cal cuinar els aliments prou i conservar al frigorífic els aliments cuinats i sobres de menjar fins a la data del consum.

Cal tenir en compte que salses com la maionesa i similars s’han de mantenir en frigorífic una vegada s'ha obert l’envàs.

tracking