SEGRE

Una jove de Torregrossa protagonitza la nova pel·lícula de Carla Simón

Carla Simón (centre), amb productors i autoritats.

Carla Simón (centre), amb productors i autoritats.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carla Simón va finalitzar el cap de setmana passat el rodatge d'Alcarràs, el seu segon projecte després de la premiada Estiu 1993. El film rep el nom de la població lleidatana en la qual resideix la família de la mare de la directora.

A Alcarràs, rodada durant dos mesos en escenaris del Baix Segre i del Pla d'Urgell, Simón narra l'última collita d'una família, els Solé, que durant molts anys ha treballat en una explotació de préssecs. Quan el propietari mor, el seu fill vol arrancar els arbres per instal·lar-hi panells solars. La cinta mostra l'últim estiu en què la família treballarà les terres i com cadascú s'enfronta a la nova situació.  

Per a aquest nou projecte, Simón ha seguit apostant per actors i actrius amateurs, per la qual cosa va dur a terme una llarga i exhaustiva campanya de càstings, interrompuda per la pandèmia, a diversos pobles de Ponent, sobretot del Segrià. La directora volia que els actors tinguessin accent llediatà, per dotar el seu film de la màxima versemblança possible. Així va trobar la Xènia Roset, de 13 anys, una jove de Torregrossa que interpreta el paper de Mariona, una de les filles de la família protagonista. Una altra de les actrius principals, que fa de tieta de la Mariona a la pel·lícula és Montse Oró, de Llardecans, 

tracking