SEGRE

En venda un poble de Lleida per menys d'un milió d'euros

Camarasa.

En venda un poble de Lleida per menys d'un milió d'eurosFotocasa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Està situat a prop de Camarasa  i es pot comprar per 990.000 euros a través del portal immobiliari Fotocasa. Es tracta d’un complex construït per allotjar els membres de Fecsa que van treballar en la presa de Camarasa, sobretot anglesos i canadencs.

Conegut popularment com 'Els Campaments', està integrat per set cases de diferents superfícies i construccions annexes. Consta, a més, de piscina pròpia, pista de tenis, jardins, zones de bosc i horts. Són, en total, uns 1800m² a la venda per menys d’un milió d’euros.

Els seus actuals propietaris recomanen la compra com una inversió per obrir un negoci turístic rural.

“Després de la pandèmia hem detectat un èxode de les grans ciutats a nuclis urbans més llunyans però assequibles. Una fugida al camp i al rústic sense precedents, després d’haver vist durant anys com les grans urbs adquirien cada vegada més protagonisme en la demanda d’habitatge. Per això, en un moment clau, en el qual la sortida a l’exterior i la recerca d’espais oberts i naturals està en augment, es necessiten mesures i polítiques de condicionament de telecomunicacions, perquè les zones rurals disposin de serveis principals com per exemple una bona connexió a internet, que permeti desenvolupar el teletreball amb normalitat. Aquest aspecte podria impulsar la tan anhelada repoblació de l’Espanya buidada”, explica María Matos, directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa.

Més d’un any després, resulta evident que la pandèmia ha comportat canvis d’hàbits i costums en molts ciutadans. Després de l’experiència del confinament, molts espanyols es van replantejar el tipus d’habitatge en el qual volien viure, demandant cada vegada més habitatges amb exteriors i provocant un èxode de les grans ciutats a la perifèria.

De fet, les dades del portal immobiliari Fotocasa reflecteixen que, durant el confinament, la recerca de finques rústiques va ser la que més va créixer, amb un 46% més respecte a abans de la pandèmia. En aquest sentit, durant bona part del 2020, els tipus d’habitatge més demandats en els municipis de la província de Madrid van ser la casa adossada (86%), la finca rústica (72%), la casa-xalet (40%) i l’àtic (40%). En els municipis de la província de Barcelona, les tipologies més buscades van ser els apartaments (52%), la casa-xalet (49%), la casa adossada (30%) i les finques rústiques (22%).

Així mateix, la pandèmia també ha impulsat el teletreball a molts sectors, provocant que molts ciutadans s’hagin plantejat un canvi de residència. Les últimes dades de Fotocasa Research mostren que més d’un 30% dels treballadors que tenen perspectiva de teletreballar de forma completa (més de 3 dies a la setmana) i creuen que podran fer-ho a llarg termini s’han plantejat un canvi de residència i les zones que els resulten més atractives són els espais rurals (45,5%) i les zones de costa (33,4%).

tracking