SEGRE

COVID 19

Pfizer distribuirà la seua vacuna pediàtrica a la UE a mitjans de desembre

Pfizer distribuirà la seua vacuna pediàtrica a la UE a mitjans de desembre

Pfizer distribuirà la seua vacuna pediàtrica a la UE a mitjans de desembreEFE/EPA/ETIENNE LAURENT/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna pediàtrica de Pfizer quedarà a disposició del Ministeri de Sanitat en el que la Comissió Europea autoritzi la seua comercialització condicional, una cosa que s’espera "en les pròximes hores", i serà a partir de la segona quinzena de desembre quan la companyia començarà a distribuir-la a la UE.

Així ho ha informat l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) hagi recolzat l’ús d’aquesta vacuna en nens de 5 a 11 anys en considerar que els beneficis de vacunar a aquest grup d’edat "supera els riscos" que hi pugui haver.

L’Aemps recorda que, després de l’aval de l’EMA, és la Comissió Europea la responsable d’atorgar l’autorització de comercialització condicional perquè aquesta vacuna pugui distribuir-se en tots els Estats membres de la UE, "com succeeix amb la resta de medicaments autoritzats per procediment centralitzat, que es preveu que passi en les pròximes hores".

Després d’aquesta autorització, "la vacuna pediàtrica es posarà a Espanya a disposició de les autoritats de Salut Pública del Ministeri de Sanitat per ser utilitzada en els plans de vacunació d’acord a les seues característiques".

La nova formulació per a nens, que rebran un terç de la dosi dels adults (10 mil·ligrams davant 30 mil·ligrams), no necessita dilució, i la companyia "començarà a distribuir-la a la Unió Europea en la segona quinzena de desembre, d’acord a la seua capacitat productiva".

Per la resta, la pauta serà igual que en els adults: dos dosis en la part superior del braç separades per un interval de tres setmanes.

Segons va recordar ahir la ministra de sanitat, Carolina Darias, la seua aplicació a Espanya dependrà del dictamen dels experts de la ponència de vacunes, dels directors de Salut Pública i "de l’arribada de vacunes, perquè haurem de veure quan arriben. Anem pas a pas: EMA, ponència, Comissió de Salut Pública i el Sistema Nacional de Salut preparat per si fos aquest el cas quan sigui el moment," va respondre.

Avui, fonts del seu departament han insistit que l’objectiu prioritari continua sent donar els reforços als més vulnerables -majors de 60 anys, professionals sanitaris i sociosanitaris i interns en centres de persones amb discapacitat-, al voltant de 16 milions de persones, abans de les festes nadalenques.

tracking