SEGRE

La decisió final d'Eurovisió després de les irregularitats en les votacions: així queda la classificació

Els representants d’Ucraïna.

Els representants d’Ucraïna.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització d’Eurovisió acaba d'emetre un comunicat oficial en el qual detalla les suposades irregularitats que hi va haver entorn de sis països: Azerbaidjan, Geòrgia, Montenegro, Polònia, Romania i San Marino.

Tal com confirma el comunicat, "si els vots del Jurat Nacional presenta irregularitats en el patró de vot, el Supervisor Executiu d’Eurovisió té el dret d’eliminar els vots corresponents per a l’assignació de rangs i reemplaçar-los amb un resultat agregat per determinar el resultat final d’aquests països en la Segona Semifinal".

Des de l’Executiu afirmen que "atesa|donada la naturalesa sense precedents de la irregularitat detectada en la Segona Semifinal, la Unió Europea de Radiodifusió, en consulta amb el Soci de Votació paneuropeu i el Monitor de Votació Independent, va decidir, de conformitat amb les Instruccions de Votació del Concurs, exercir el seu dret a eliminar els vots emesos pels sis jurats en qüestió, per preservar la integritat del sistema de votació a la Gran Final."

Així, "es va seguir el mateix procediment i es va utilitzar el resultat agregat suplent calculat automàticament per determinar els resultats finals del jurat dels sis països involucrats en la Gran Final". Totes aquestes decisions han estat aprovades pel President del Grup de Referència ESC, la junta directiva del Concurs i el Director General Adjunt de la UER.

La UER torna a confirmar la seua decisió de reemplaçar els vots del jurat d’aquests sis països amb un resultat agregat substitut tant en la Semi 2 com en la Gran Final. La UER també confirma en aquest comunicat la classificació final dels 40 participants en el Festival de la Cançó d’Eurovisió 2022, que no canviaria respecte al que es va veure dissabte a la nit i que, per tant, mantindria Chanel en el tercer lloc, per darrere d’Ucraïna i el Regne Unit.

tracking