SEGRE

GUIA

Els Castellers de Vilafranca fan història

Van aconseguir carregar un inèdit pilar de nou amb folre, manilles i puntals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Castellers de Vilafranca van carregar ahir per primera vegada a la història del món casteller l’inèdit pilar de nou amb folre, manilles i puntals. La gesta es va dur a terme durant la festa de Tots Sants que es va celebrar ahir a Vilafranca del Penedès, just vint anys després de la primera vegada que els amfitrions van portar a la plaça aquest castell. Llavors es va enfonsar just quan sonaven les gralles.

Cap altra colla ho havia intentat mai a cap altra festa. Els Castellers de Vilafranca portaven ja diversos dies anunciant el pilar de nou com el gran repte a aconseguir en la cita d’ahir. Ho van intentar en tercera ronda, però el gran pilar només va arribar fins a cinquè i es va enfonsar abans que sonessin les gralles.

En quarta ronda, la colla es va treure l’espina clavada i va fer emmudir la plaça al coronar un grandiloqüent pilar que es va aixecar ferm sota l’expectació de les més de 5.500 persones que observaven aquesta festa històrica. El castell es va enfonsar durant la baixada entre aplaudiments del públic i l’eufòria desencadenada de tots els components dels Castellers de Vilafranca. Prèviament, en aquest Tots Sants els Verds van carregar el tres de deu i la torre de nou, mentre els Capgrossos de Mataró van firmar la millor actuació de la temporada amb el tres de nou, el cinc de vuit i el quatre de vuit.

Al seu torn, els Xiquets de Tarragona van completar el cinc de vuit, i el quatre de vuit, i van carregar el tres de nou.Aquest 1 de novembre la diada castellera va comptar excepcionalment amb un cartell de tan sols tres colles, sense els Castellers de Sants. Els Verds, organitzadors de la jornada, van optar al principi de temporada per escurçar la jornada amb la previsió que probablement no es veurien grans castells pels efectes de l’aturada per la Covid i la lenta reincorporació que estan tenint les colles. A través d’un sorteig intern, es va deixar fora els de Sants.

Els mateixos Verds van assegurar que la intenció és recuperar el cartell complet com més aviat millor.

Moment en què va ser culminat el castell històric. A baix, celebrant aquesta fita.

Moment en què va ser culminat el castell històric. A baix, celebrant aquesta fita.GEMMA SÁNCHEZ

Moment en què va ser culminat el castell històric. A baix, celebrant aquesta fita.

Moment en què va ser culminat el castell històric. A baix, celebrant aquesta fita.GEMMA SÁNCHEZ

tracking