SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

Aspros, seixanta anys per la inclusió

Més de 700 persones celebren l'aniversari de la Fundació a l'Auditori Enric Granados || Les llistes d'espera i l'accés a l'habitatge de les persones amb discapacitat, els principals reptes

Centenars d’usuaris, familiars, professionals i institucions van celebrar l’efemèride ahir a l’Auditori Enric Granados.

Centenars d’usuaris, familiars, professionals i institucions van celebrar l’efemèride ahir a l’Auditori Enric Granados.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis dècades donen per a molt i exemple d’això és la Fundació Aspros, que ahir va celebrar el seu 60 aniversari davant d’un Auditori Municipal Enric Granados a vessar amb més de 700 usuaris, familiars, professionals i ciutadans vinculats amb l’entitat, dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. Sota el lema Celebrem Aspros cantant, la formació lleidatana Veus.kat va inaugurar l’acte amb una animada cançó per commemorar aquesta efemèride. Així mateix, es van projectar diversos vídeos emotius en els quals usuaris, familiars i professionals expressaven els motius pels quals formen part de l’entitat.

Entre els testimonis destacaven les frases que feien referència a sentir-se com a casa, gaudir de les activitats i l’estima amistosa entre els usuaris. Uns relats que van corroborar Montse Calderó, germana d’una usuària d’Aspros; Joan Escolar, director de l’àrea de Persones i Famílies durant 45 anys; Raquel Íñiguez, treballadora social; i Emili Minguito, usuari de la fundació des del 1982, en una entrevista en directe conduïda per Sergi Grimau. També en la celebració va intervenir el director executiu de l’entitat, Enric Herrera, que va destacar que “el futur és continuar amb el nostre projecte sense deixar d’estar oberts a tothom i vetllar per lluitar contra les problemàtiques que hi ha en la societat”.

Així mateix va incidir en la necessitat d’intentar convèncer més empresaris que les persones amb discapacitat tenen moltes capacitats i es va mostrar optimista sobre la futura evolució de les polítiques pel que fa a les llistes d’espera o l’accés a l’habitatge de les persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest aspecte, el nou conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, que també va pronunciar unes paraules en l’acte, va assegurar que s’està treballant per millorar aquestes carències. D’altra banda, va lamentar que “només 1 de cada 5 persones amb discapacitat té feina”. Per això, “necessitem més polítiques i incentius per fomentar la inclusió laboral d’aquestes persones”.

L’acte va comptar amb relats d’usuaris i familiars sobre el que senten al formar part d’Aspros

La cerimònia de celebració dels 60 anys d’Aspros va tancar amb un concert de gòspel de la coral Veus.kat, que va posar fi a un any ple de celebracions organitzades per l’entitat amb l’objectiu d’agrair tots els que fan possible el bon funcionament de la fundació. I és que Aspros va nàixer el 1962 com una iniciativa de diverses famílies de persones amb discapacitat intel·lectual a la recerca de recursos i oportunitats per als seus fills, una missió que avui ajuda més de 560 persones.

tracking