SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Lleida, territori cooperatiu

Prop de 40 entitats i firmes d'economia social es van citar ahir davant la Catedral en la cinquena edició del Ponent Fest

Les entitats van poder presentar els seus projectes a la plaça de la Catedral de Lleida.

Les entitats van poder presentar els seus projectes a la plaça de la Catedral de Lleida.GERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de quaranta expositors entre entitats i cooperatives d’economia social i solidària es van donar cita ahir en la cinquena edició del Ponent Fest, que es va portar a terme durant tot el dia a la plaça de la Catedral i al Pati de les Comèdies de Lleida. “Estem molt satisfets. El treball per poder dur a terme aquesta cinquena edició ha estat dur, tornar a la realitat després de la pandèmia és complicat.

Per aquest motiu vam triar aquest escenari ja que és el lloc pel qual més gent passa de Lleida durant el dia i creiem que és la millor opció per donar visibilitat a aquests projectes. Des de Ponent Coopera considerem que és un èxit i que reflecteix molt bé la capacitat que té la gent de Lleida per unir-se i tirar endavant projectes de tot tipus com els que es poden veure aquí”, va explicar a SEGRE la representant de Ponent Coopera i responsable del Ponent Fest, Lídia Guim. Durant tot el dia els lleidatans van poder conèixer diferents projectes socials com el de la cooperativa tèxtil de l’Espluga Calba, John Fil, la més antiga de Catalunya.

“Aquest tipus de fires són molt útils per a projectes com el nostre. No tant per trobar nous clients, que també, però ens solen funcionar més per crear sinergies amb altres iniciatives com per exemple amb l’associació Talma, que té la parada al costat nostre. Treballen en la inclusió laboral de persones amb discapacitat i estem buscant personal així que col·laborarem pròximament”, va apuntar el president de John Fil, Albert Balsells.Entre els gairebé 40 projectes presents, les propostes van ser d’allò més variades.

Més enllà de les iniciatives habituals com les cooperatives alimentàries (L’Olivera), la Fira Ponent Fest va comptar també amb projectes vinculats amb l’arquitectura (La Closca), consum energètic (Som Energia) o serveis lingüístics (Growords).A banda de la mostra d’entitats, la jornada es va completar amb taules redones d’experiències en les quals es va parlar de la cooperativa i la comunitat, el cooperativisme basc i lacultura comunitària. La fira es va finalitzar amb l’actuació de Kelly Isaiah, cantant de la banda Koers.

tracking