SEGRE

DISTINCIONS UNIVERSITAT

Reconeixement a l'excel·lència

L'enginyer Sergio Callen va rebre ahir el premi Alfons de Borja d'Alumni UdL al Rectorat || “Hem d'estar orgullosos de la nostra xarxa de transports”

L’enginyer Sergio Callen al costat de Delfí Robinat, Josep Maria Sentís i Jaume Puy.

L’enginyer Sergio Callen al costat de Delfí Robinat, Josep Maria Sentís i Jaume Puy.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dissenyar sistemes de transport que trenquin les barreres socials i millorin la vida de les persones. Aquesta és la missió de l’enginyer lleidatà Sergio Callen, actual vicepresident d’operacions de la costa oest dels EUA a l’empresa Systra, que ahir va rebre el premi Alfons de Borja de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics (Alumni) de la Universitat de Lleida per la seua àmplia carrera professional en la implementació de solucions eficients i sostenibles en l’àmbit del transport públic. “A l’Escola Politècnica Superior em van ensenyar a utilitzar l’enginy.

I és que qualsevol persona que estudiï a la UdL pot arribar tan lluny com vulgui. No hi ha fronteres”, va assegurar amb orgull Callen, que en el seu discurs a la sala Víctor Siurana del Rectorat va detallar els seus actuals projectes i va reflexionar sobre els reptes del sector. “Hem d’estar orgullosos de la xarxa de transport que tenim a Lleida, de la qual poden presumir molt poques ciutats del món.

Als Estats Units −on visc− el principal sistema de mobilitat és el cotxe, i això no només genera enormes col·lapses, sinó també desigualtats socials entre aquelles persones amb menys recursos que no poden comprar-se un vehicle. El transport públic pot ser part de la solució i crec que el nostre treball ha de ser dissenyar projectes que el facin més atractiu, còmode, eficaç i alhora sostenible”. Sobre el futur del sector, va assegurar que “hem de continuar implementant les noves tecnologies en el transport i adaptar les ciutats a les necessitats canviants.

I en aquest sentit, crec que Lleida s’està movent cap al camí correcte”. Callen, que malgrat viure des de fa tretze anys als Estats Units, sempre ha mantingut els vincles amb la capital del Segrià i la Universitat de Lleida, va rebre una escultura obra de l’artista Miguel Ángel González i una aquarel·la del pintor Joaquín Ureña que, com cada any, va retratar en directe la cerimònia de lliurament d’aquest guardó patrocinat pel Grup SEGRE i el Banco Santander. L’acte va estar presidit pel president d’Alumni UdL, Josep Maria Sentís; el president del Consell Social, Delfí Robinat, i el rector, Jaume Puy.

tracking