SEGRE
L’auge de TikTok

L’auge de TikTokSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns dies, a la secció 2.0 de Lectura un excel·lent article feia referència a TikTok, una de les xarxes socials que estan més de moda entre els adolescents. Es tracta d’una plataforma per a crear i compartir vídeos curts, que acostumen a ser originals i a portar música de fons. Va néixer a la Xina deu fer tres anys, propietat de l’empresa ByteDance, després de fusionar-se amb una altra plataforma, Musical.ly, que va aportar el model.

TikTok juga amb un seguit de característiques que la fan una xarxa diferent de les que hem conegut fins ara. D’una banda hi tenim els filtres, que ja coneixem d’altres aplicacions, però que a TikTok ens ofereixen poder canviar la velocitat de reproducció, que acaba generant un seguit d’efectes fins avui poc explorats en aquest tipus de xarxes. D’altra banda, i com a element innovador, hi tenim la possibilitat de jugar amb altres usuaris, ja sigui reaccionant a un vídeo que hagin vist, o amb la modalitat Duo, que permet duplicar la pantalla i generar jocs i efectes amb els vídeos dels altres usuaris, creats especialment per aquesta modalitat. Els resultats són curiosos. Potser hi haurà qui vegi en TikTok pinzellades de Vine, plataforma social de vídeos curts i en clau d’humor que fa pocs mesos va desaparèixer.

TikTok beu de Vine, i també d’Instagram, xarxa multimèdia de Mark Zuckerberg i Facebook que cada cop vol assemblar-s’hi més, prova d’això són les noves funcionalitats de les seves històries. En aquests tres anys TikTok s’ha viralitzat tant a nivell mundial que ja ha aconseguit superar els 1.500 milions de descàrregues, xifra que supera el gegant Instagram. Es col·loca així en tercer lloc de les llistes de les botigues d’aplicacions, només superat per WhatsApp i Messenger. A més, va arribar als mil milions d’usuaris actius al mes, una xifra que TikTok va assolir molt més ràpid que Facebook. Sí, TikTok és un èxit mundial, però no per això pot tenir un futur assegurat. Les polèmiques sobre la privacitat, els menors i els coneixement que tenen els algoritmes dels usuaris podrien causar-li algun maldecap. A més, en l’ecosistema digital, ja saben que a més velocitat de pujada, més risc de caiguda. Ho seguirem.

L’auge de TikTok

L’auge de TikTokSEGRE

tracking