SEGRE
Android 12L

Android 12LSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa uns quants anys les actualitzacions del programari d’Android, el sistema operatiu mòbil de Google, eren tot un esdeveniment. Teníem els primers telèfons intel·ligents, dispositius mòbils que a cada pas canviaven de generació, i així també ho feia el sistema Android. El 3, el 4, el 5... Fins que un dia la innovació es va acabar. Els fabricants occidentals que fabricaven a la Xina van veure com els mateixos xinesos aprofitaven l’avinentesa per començar a produir amb les seves pròpies marques i encara més barat, i la disruptivitat del sector del telèfon mòbil es va acabar. La línia la marcava, i encara ho fa, Apple amb el seu iPhone. Com que és una marca de prestigi, Oppo, Huawei, Xiaomi i la resta s’hi adapten i s’hi volen assemblar. El resultat és que si fem una volta pels lineals de telèfons mòbils de les grans superfícies tots, sense distinció, semblen el mateix mòbil. Mateixes dimensions, acabats, formats de les càmeres, etc. El mòbil ja no interessa. Tan és així que ni al Mobile ja es parla de dispositius mòbils. Ara tot és connectivitat i metavers.

Al que anava. Com que ja no interessa tant com abans, ens hem perdut en tanta actualització d’Androids, fins al punt que, d’un dia per l’altre, un s’adona que ja som a la versió número 12, concretament la 12L. I porta aquesta distinció perquè aquest sistema està pensat per a pantalles més grans que les del mòbil, com són les tablets, apostant fort per la multitasca i les pantalles dividides. La interfície del sistema operatiu recorda, de nou, al de les taules d’Apple, els iPad, que proven de competir en el sector de la productivitat i com a substitut del portàtil, o al sistema operatiu que Windows incorpora per a la seva línia Surface. Android 12L incorpora icones dels programes preferits a la part inferior de la pantalla, de la mateixa manera que passa amb el sistema Chromebook, de la mateixa casa de Google.

D’entada es preveu que els primers dispositius que rebin Android 12L siguin els dispositius propis de Google, com el Pixel 3, però arribarà a dispositius com tablets i mòbils plegables de Samsung, Lenovo i Microsoft.

Android 12L

Android 12LSEGRE

tracking