SEGRE
més informació

més informacióSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estreta i frondosa, la vall de Siarb, al Pallars Sobirà, ens ofereix diferents motius per acostar-nos-hi: des de les restes del poblat abandonat de Santa Creu fins a Tornafort, el guardià de la banda sud de vall.

Els estudis al poblat de Santa Creu, abandonat el segle XIII, ens permeten intuir com era la vida en aquesta zona fa mil anys. Del mateix poblat davalla una ruta que ens mena al poble de Llacunes. Apartat de la ruta, però no impossible de trobar, podem descobrir una pleta de pedra seca, tancat de bestiar que es conserva intacte, una mostra de l’arquitectura popular més autèntica. Mentre les parts més altes de la vall ens ofereixen bones vistes i pastures, les rutes que s’endinsen a les zones més profundes ens mostren un paisatge radicalment diferent. La humitat de les obagues de rouredes, fresques durant l’estiu i pràcticament gelades tot l’hivern, són un món de verds infinits. Una de les rutes que ofereix la vall puja des de Sort fins al poble de Tornafort, i després s’endinsa i creua diverses vegades el riu del Cantó, petit i potent a les èpoques de desgel i pluges. El riu també recull l’aigua que brolla de les fonts de Llacunes, les quals podem visitar en una petita sortida circular que ens permet observar les diferències que hi ha entre els paisatges ombrívols i solells sortint del mateix poble.

Moltes de les rutes han estat marcades per la gent de Balmes Blanques i el refugi de la Vall de Siarb, de Llacunes. Coneixedors de la zona, de la història i dels secrets que amaga el territori, ens ofereixen propostes més o menys dures, algunes per fer amb canalla i també serveis de guiatges cultural i senderista. Siarb és una vall que viu al marge dels excessos turístics de les zones amb ofertes més populars, per això conserva amb més encant algunes de les valls més conegudes.

més informació

més informacióSEGRE

més informació

més informacióSEGRE

tracking