SEGRE

BENESTAR SOCIAL INICIATIVA

El pla de suport als dependents, sense continuïtat

Es va subvencionar material ortopèdic a 100 cuidadors

El pla de suport als dependents, sense continuïtat

El pla de suport als dependents, sense continuïtat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla pilot per millorar l’autonomia de les persones dependents i dels seus cuidadors familiars del qual es van beneficiar un centenar de llars lleidatanes el 2015 no tindrà previsiblement continuïtat, o almenys de moment, malgrat els bons resultats que va donar. Aquest projecte

impulsat pel departament de Benestar Social, la Paeria i Gestió de Serveis Sanitaris

va consistir a analitzar i diagnosticar la realitat del domicili de persones amb una dependència reconeguda de grau II per oferir-los suports tècnics i informatius tant al cuidador com a la persona dependent, explica Cristina Morón, treballadora social de la Paeria i referent de Dependència. “No només es tracta de subvencionar-los una cadira, una fèrula, un caminador o una barra de suport, sinó d’integrar el suport tècnic amb la reeducació del pacient i el cuidador”, assegura Morón. El pla va comptar amb un finançament de gairebé 47.000 euros, dels quals la Generalitat va aportar 39.070,79 euros i la Paeria, 7.755,30 euros. En aquest sentit, fonts del consistori van matisar que “estudiaran continuar amb el servei de terapeuta ocupacional”, una vegada finalitzat el projecte pilot i tenint en compte els bons resultats.

La conselleria de Benestar Social va dir que les conclusions del pla pilot serviran per enfocar la futura llei d’autonomia personal i que el projecte no s’ha fet en cap altre punt de la província durant aquest any ni hi ha previsió de repetir-lo a dia d’avui.

tracking