SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Quaranta policies declaren en un macrojudici per robatoris en cases

Primer dia de quatre jornades contra 9 acusats per 31 assalts en habitatges, molts dels quals a Ponent || Triaven els objectius en zones aïllades i a plena llum del dia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida va acollir ahir el primer dia del judici contra nou acusats per fins a 31 assalts en habitatges a Lleida i altres províncies, una sessió maratoniana que va incloure la declaració de fins a quaranta agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil i que està previst que duri fins dijous. Es tracta d’un dels judicis més grans que acull l’Audiència per aquest tipus de delictes i contra una banda que, segons apunta la investigació policial, fixava els objectius sobre la marxa i comptava amb una gran mobilitat geogràfica.

L’inici del judici es va emmarcar en un gran desplegament policial. A la sala, sis advocats exerceixen la defensa dels nou acusats, cinc dels quals a la presó, tot procedents de Castelló.

Anaven sense un objectiu, a plena llum del dia i triaven habitatges aïllats en localitats petites

Segons les declaracions policials, els robatoris es van cometre entre el juny del 2014 i el gener del 2015 i se’ls imputa assalts en habitatges de Castellserà, Arbeca, Bellcaire d’Urgell, Vallfogona de Balaguer i Tornabous, així com robatoris en cases de Tarragona, Castelló, València, Aragó i Andalusia. El cap de la investigació dels Mossos d’Esquadra va relatar que els acusats actuaven com una banda criminal organitzada, però a l’hora de cometre els robatoris no tenien els objectius fixats per endavant.

Segons la seua declaració, triaven localitats petites i habitatges aïllats per cometre els robatoris. I ho feien de dia, en hores en les quals els habitants podrien ser a treballar o a fer tasques quotidianes. Per assegurar-se que no hi havia ningú, trucaven insistentment al timbre. Si sortia algun veí, inventaven qualsevol excusa i marxaven. Un mètode que també va ratificar el cap de l’operatiu de la Guàrdia Civil de Castelló, que va treballar conjuntament amb els Mossos d’Esquadra en aquesta investigació.

En un dels casos, alguns dels detinguts van eludir un control policial a Alcarràs, el desembre del 2014, en el qual van estar a punt d’atropellar un mosso, per la qual cosa se’ls imputa atemptat a l’autoritat. La Fiscalia sol·licita per a tots penes que van fins als set anys i mig. El judici continuarà avui.

Els nou acusats ahir a l’Audiència Provincial de Lleida el primer dia del judici.

Els nou acusats ahir a l’Audiència Provincial de Lleida el primer dia del judici.

tracking