SEGRE

ORDENANCES BALANÇ

La Urbana ha imposat mig centenar de multes per incivisme aquest any

La majoria són a joves per fer ‘botellón’

Vista exterior de les dependències de la Guàrdia Urbana.

Vista exterior de les dependències de la Guàrdia Urbana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana ha imposat en el que va d’any més de mig centenar de multes per actes incívics als carrers de Lleida, la majoria pel consum d’alcohol o fer les necessitats a la via pública. En concret, entre el mes de gener i el que va del mes de març, la Policia Local ha aixecat un total de 68 actes per incomplir l’ordenança de civisme.

En la majoria de casos es tracta de joves denunciats pels veïns per les molèsties que ocasionen mentre fan botellón en parcs i places de la ciutat. De fet, en alguns serveis la Guàrdia Urbana denuncia tot el grup, fins a una desena alhora. Una situació que augmentarà en els propers mesos amb l’arribada del bon temps, època en què els joves aprofiten per iniciar o continuar la festa a l’entrada o sortida de les discoteques.

Cinc joves van ser denunciats per causar danys als cotxes durant un ‘botellón’ a Cappont

Fa una setmana, cinc joves d’entre 20 i 23 anys van ser sorpresos per una patrulla quan estaven saltant per sobre dels cotxes en un aparcament públic de Cappont, on van causar bonys a un dels vehicles. Un altre dels motius recurrents per iniciar les actes per incivisme són les molèsties generades als veïns amb la música o els sorolls als habitatges.

El segueixen els ciutadans que són multats per fer les seues necessitats fisiològiques al carrer o embrutar l’espai públic, amb la col·locació de cartells o tirant closques a terra. Entre les actes d’aquest any també hi ha per destrossar mobiliari urbà, desobediència als agents o aparcar utilitzant de forma indeguda una targeta per a minusvàlids.

La Urbana també ha multat dos gorrilles per demanar diners als conductors després d’aparcar a la zona de l’estació de Renfe.

tracking