SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a l'intentar apunyalar diversos ciutadans en ple carrer

La Urbana arresta un veí de Lleida de vint-i-set anys per un delicte d’amenaces || Va fugir de la plaça Sant Joan i van aconseguir localitzar-lo al carrer Comerç

L’home va abordar diverses persones a la plaça Sant Joan.

L’home va abordar diverses persones a la plaça Sant Joan.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va arrestar dimecres a la tarda un veí de Lleida de vint-i-set anys que va intentar apunyalar diversos ciutadans en ple carrer. L’home, R.A.F., va ser localitzat després que fugís de la plaça Sant Joan. La Guàrdia Urbana el va arrestar com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces. La navalla que portava i que va llançar quan va ser localitzat li va ser intervinguda. Els fets van tenir lloc minuts després de les quatre de la tarda a la plaça Sant Joan.

Una patrulla va anar-hi al rebre l’avís que un jove intentava agredir els ciutadans amb una navalla i que havia fugit en direcció al carrer Francesc Macià. Un ciutadà va explicar als agents que un home el va atacar però va poder esquivar-lo. També va fer una descripció física de l’individu. La Guàrdia Urbana va desplegar un ampli dispositiu per la zona format per diverses patrulles per localitzar l’autor.

La descripció que va facilitar una de les víctimes va permetre localitzar l’autor minuts després

Cap a les 16.15 hores, una parella d’agents va observar un home al carrer Comerç la descripció del qual coincidia amb la facilitada minuts abans per una de les víctimes.

L’individu, que gesticulava amb els braços i xisclava, va detectar la presència policial, moment en què va llançar un objecte a terra, que va resultar ser una navalla. Els agents van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces ja que, per fortuna, cap de les persones que va atacar o va intimidar va resultar ferida. També li van decomissar l’arma blanca. L’home va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Es desconeix quins eren els motius del jove per mostrar aquesta actitud violenta ni si patia algun tipus de trastorn mental.

El Codi Penal preveu per a aquesta mena de casos penes de presó que van des de tres mesos fins a un any o bé treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a vuitanta dies i privació del dret a la tinença i port d’armes d’un a tres anys.

Nova pena contra el jove que va apunyalar cinc persones a Lleida Alejandro Ruiz Vidal,l’apunyalador neonazi que el setembre del 2014 va ferir cinc persones als carrers de Lleida, va ser condemnat dimecres per quarta vegada (vegeu SEGRE de dijous). El jove, condemnat per l’Audiència de Lleida a 33 anys d’internament per cinc intents d’assassinat, va acceptar dimecres una nova pena, en aquesta ocasió de l’Audiència Provincial de Logronyo, per pertinença a associació il·lícita. El tribunal riojà li va imposar sis mesos de presó i una multa de 360 euros per haver estat, com ell mateix va reconèixer, membre actiu de Nueva Época, una entitat neonazi. També en va acceptar dos més presó per haver clavat una pallissa a un home a Logronyo. Així mateix, a Lleida va ser condemnat al pagament d’una multa per una agressió al company de cel·la.

tracking