SEGRE

POLÍTICA ENSENYAMENT

Educació vol abaixar el nombre d'alumnes per aula

Passaria de 30 a 25 a Primària i de 36 a 30 a l’ESO || El nou decret per lluitar contra la segregació escolar, el 2019

Els alumnes es relacionen més ara al pati gràcies al fet que cap mòbil ho impedeix.

Els alumnes es relacionen més ara al pati gràcies al fet que cap mòbil ho impedeix.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació vol abaixar el nombre màxim d’alumnes per aula i que a Primària sigui de 25 i a Secundària, de 30, segons consta a l’esborrany d’avantprojecte de llei per a la millora de les condicions d’acompliment de la docència i l’ensenyament en l’àmbit de l’educació no universitària.

L’Executiu de Pedro Sánchez vol canviar un decret del 2012 del Govern del Partit Popular que estableix en 30 el nombre màxim a Primària (passaria a ser de cinc menys) i de 36 a Secundària (n’hi hauria sis menys). També vol tornar, d’altra banda, a les autonomies la competència sobre la regulació dels horaris lectius del professorat.

D’altra banda, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va anunciar que la reforma del decret d’admissió de l’alumnat per lluitar contra la segregació escolar –la normativa que regula els punts per accedir a una plaça pública– s’apliqui a partir del curs 2019-2020.

Així mateix, el BOE va publicar ahir dos sentències del TC que recolzen el finançament amb fons públics dels centres que separen els alumnes per sexe perquè no causen “discriminació” i que l’assignatura de Religió “no és excloent”.

Alerten de la falta de graduats en Filologia Catalana Les 22 universitats de parla catalana de la Xarxa Vives, en la qual es troba la UdL, proposen augmentar les hores de docència en llengua catalana i prioritzar els titulats en Filologia i Llengua i Literatura Catalanes a les llistes de professors interins a ESO i Batxillerat per fer front a la falta de docents de català en aquests nivells educatius en els pròxim cinc anys. Per mirar de resoldre, doncs, una previsible falta de professorat especialista en aquesta matèria, el Consell de Rectors ha recomanat donar prioritat als llicenciats en Filologia Catalana (UA, UB), Llengua i Literatura Catalanes (UAB, UdG, UOC, URV) i Estudis Catalans i Occitans (UdL) a les llistes d’interinitat i en l’accés al màster de secundària.

tracking