SEGRE

SUCCESSOS RISC QUÍMIC

La Generalitat obre un expedient per la fuga d'àcid al polígon El Segre

Investiga l’estat de la cisterna de la firma Teifer per mirar de determinar les causes de l’incident || Els Mossos també recullen testimonis dels treballadors

Cisternes a les instal·lacions de l’empresa on va tenir lloc la fuga d’àcid clorhídric.

Cisternes a les instal·lacions de l’empresa on va tenir lloc la fuga d’àcid clorhídric.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes de la fuga de cent litres d’àcid clorhídric abocats de forma accidental al polígon El Segre.

Un portaveu del departament d’Empresa va afirmar ahir que aquest expedient ha de determinar l’estat de les instal·lacions i de la cisterna de l’empresa Teifer en la qual es va originar la fuga, i que va obligar a desallotjar la matinada de dissabte a diumenge 1.500 persones de la discoteca Biloba, ubicada al polígon NeoParc, proper a El Segre, i a confinar els clients que en aquell moment estaven al restaurant Punt Estrella i la discoteca Baobab, situats a al voltant d’un quilòmetre del lloc dels fets, tal com va informar ahir aquest diari.

Fonts solvents van apuntar que amb tota probabilitat la causa de l’abocament seria un porus en una cisterna i van assenyalar també que en el cas que s’hagués produït l’abocament durant tasques de càrrega i descàrrega la competència d’investigar el cas correspondria al departament de Territori i Sostenibilitat.

De tota manera, tècnics d’Empresa van efectuar ahir una primera inspecció a la firma i en els propers dies en faran una altra més a fons abans d’emetre les conclusions de l’expedient informatiu.

Per la seua part, els Mossos d’Esquadra també estan recollint el testimoni de treballadors de l’empresa sobre l’incident i la Paeria no va oferir ahir més informació en aquest sentit.

La incidència es va produir cap a les quatre de la matinada de diumenge, va mobilitzar Bombers, Mossos i Guàrdia Urbana i es va activar en fase d’alerta el pla d’emergències de seguretat química (Plaseqcat) fins passades les nou del matí.

Sis dotacions dels Bombers, amb un furgó equipat per a situacions de risc químic, van col·laborar amb els operaris de l’empresa per contenir la fuga. Van segellar la fuita, van tapar els desaigües i van transvasar l’àcid de la cisterna danyada a una altra amb ajuda d’una motobomba.

D’altra banda, Mossos i Urbana van procedir a desallotjar la discoteca Biloba. La carretera va estar tallada excepte per als vehicles que abandonaven el local i els cotxes particulars i taxis que van anar a recollir clients.

tracking