SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

L'Eix i la Zona Alta de Lleida censuren la marató de dies festius d'obertura comercial

A partir del Black Friday, i creuen que seria millor no tancar al migdia o allargar al vespre que obrir els diumenges || Acusen l’administració de “rendir-se als interessos de les grans superfícies”

L’últim dia d’obertura comercial va ser l’1 de novembre passat.

L’últim dia d’obertura comercial va ser l’1 de novembre passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La imminent arribada de les ofertes del Black Friday, que se celebrarà el divendres 23, i la campanya de Nadal, ha motivat que les associacions de comerciants de l’Eix i de la Zona Alta censurin la “marató” que tenen al davant a causa que 6 dels 10 dies d’obertura comercial de l’any es concentren entre finals de novembre i desembre. Les dos entitats diuen que això impedeix la conciliació familiar i acusen les grans superfícies de ser les responsables d’aquesta situació.

“Personalment, ho veig una passada”, diu el president dels comerciants de l’Eix, Llorenç González. “Podrem obrir tot el desembre a excepció del dia 2 i després de les compres de Reis empalmem amb les rebaixes de gener. Són els dies que han establert els polítics, que ho han fet arran de les demandes de les grans superfícies, sense escoltar el petit comerç”, assenyala González. Davant d’aquesta situació, el president de l’Eix remarca que “preferiríem no tancar els migdies o allargar un parell d’hores més al vespre abans que obrir tants dies festius, perquè molts dies no compensa”. Així mateix, González apunta que, a causa d’aquesta “marató” comercial “el treballador està putejat en aquestes dates, i algunes botigues obliguen els empleats a anar tots aquests dies, si no, els acomiaden, i l’empleat a callar, i sense pagar-los el que haurien de percebre per hores extra, diuen que advoquen per la conciliació familiar i fan just el contrari”. Per això, advoca per “asseure’ns amb el Govern i els responsables de les grans superfícies per tal de replantejar aquesta situació”. Una postura que també comparteix el president dels comerciants de Zona Alta, Josep Bellera. “La concentració de tants dies d’obertura comercial és una derrota dels petits comerciants. És un error que hem tornat a repetir i tots ballem al ritme de les grans multinacionals”.

Bellera recorda que “abans només s’obria un o dos diumenges abans de Nadal i ja està. Tota la resta de coses són un error brutal, perquè hi ha dies que no compensa obrir, ja que no surten els números” i acusa Comerç de la Generalitat i la Paeria de “rendir-se davant de les grans marques i fer sempre el que ells diuen”, acaba Bellera.

tracking